Tulokset ja analyysit

Reittihärveli

Tapahtuman tiedot

Aika: 
25.6.2018 - 17:00
Paikka Louhimo
Opastus Korkea-ahontie (14790) 18 km keskustasta
Osoite: 
Korkea-Ahontie 1197-1201, Lappeenranta (Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 10 000 Kartan vuosi: 2014
Kartan tekijä: 
Ryyppö Toivo

Toimihenkilöt

Ratamestari Eskelinen Jussi
Järjestäjä: 
Raskila Ari

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Kuntorastiviikko, 1. pv

Ennakko

Maanantairastit 25.6. avaa mainion kaakkoissuomalaisen perinteen, Etelä-Karjalan Kuntorastiviikon mallia 2018. Viikon aikana tarjoillaan viisi tapahtumaa laadukasta kuntosuunnistusta. Ja tämä on se viikko kun kuntosuunnistuksissakin voi voittaa - katso tarkemmat tiedot koko viikosta osoitteesta http://rakas.net/ajankohtaista/tiedotteet/etela-karjalan-kuntosuunnistusviikko-25-2862018

Maanantairasteilla on kuntosuunnistuksen juhlaviikon kunniaksi pistetty kevään aikana kolutut supat syvälle taskuun. Niiden sijaan pöytään on katettu aimoannos monipuolista Louhimon Kirlammen puolen metsämaastoa, jossa hallitsevana piirteenä on laaja mäkialue sekä todella upea tekninen rinnepätkä. Koska Jukolan huippusuorituksia on kuitenkin sankoin joukoin tuijoteltu teeveestä tai tallenteista juhannusviikonloppuna, päätimme kääntää kaikkien ratojen vaativuussäädintä pari pientä napsua kohti kaakkoa. Mutta nyt onkin erinomainen mahdollisuus katsastaa kevään aikana karttuneet suunnistustaidot huoletta, sillä alueen tieurasto ja välillä silmiin siintävät siniset järvinäkymät estävät kaikki liiemmat harhautumiset. Radat ovat keskimatkatyyppiset, joten rasteja, lyhyitä teknisiä rastivälejä ja suunnanvaihtoja riittää - siispä keskity ja pidä etenemissuunta kirkkaana mielessä!

C-rata (1,7 km / 7 rastia): Tiet ja polku-urat auttavat matkateossa, mutta loppumatkasta tulee myös tällä radalla pari väliä, joissa kompassi on hyvä ystäväsi. Mahtuupa matkalle lyhyt vihreä osuuskin. Suurimmat korkeuserot vältetään mukavasti.

B-rata (3,2 km / 11 rastia): Tasaisen alkukiihdytyksen jälkeen noustaan katsastamaan Kirlampea hienolle ja vaativalle mäkialueelle. Muista nousun lomassa ihailla upeat järvimaisemat! Mäelle saavuttua tieura ja muutama metsäkoneura tarjoavat tukea ja siirtymäreittejä, mutta suorat reitinvalinnat taas testaisivat mukavasti osaamista - päätä siinä sitten... Tiukkoja rastipisteitä löytyy, maltti lienee valttia rastia lähestyttäessä eikä kompassistakaan ole valtavaa haittaa rastilta lähtösuuntaa pohtiessa.

A-rata (4,7 km / 16 rastia): Erittäin keskimatkamaiseen rataan pätevät kaikki B-radasta sanotut. Mutta bonuksena nyt pistetään hyrrä pyörimään suunnanvaihdoilla niin, että huvipuistojen vuoristoradat ovat kevyttä kauraa. Eteneminen sujuu kuitenkin nautinnollisen hyvin jo edellä mainituilla ohjeilla. Jos kuntosalikäynneillä ei jalkaprässi ole ollut suosikkisi, otat luultavasti pari käyräviivoja ylittävää osuutta ilman suurempaa ryntäilyä. Loppumatkasta taas tossu laulaa iloisesti, joten suunnistuksen taitoja pääset testaamaan todella monipuolisesti.

Ohjeosio: Alueella on kesäasuntoja - anna rauha niiden asukkaille. Samoin kunnioita maanomistajien kanssa sopimaamme - kielletyt alueet on merkitty selkeästi karttaan.

Tervetuloa avaamaan Kuntosuunnistusviikkoa Louhimoon!

 

Paikan koordinaatit 60.9439 / 28.0727