Tulokset ja analyysit

Reittihärveli

Tapahtuman tiedot

Aika: 
29.9.2018 - 10:00
Paikka Pohjonen
Opastus Ylämaantie (3864) / 19 km keskustasta
Osoite: 
Pohjosentie 269, Lappeenranta (Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 10 000 Kartan vuosi: 2017
Kartan tekijä: 
Herttuainen Vesa

Toimihenkilöt

Ratamestari Eskelinen Jussi
Järjestäjä: 
Hautaniemi Petri

Ennakko

Rastien rikkautta Pohjosessa

Maanantairastit siirtyy tutusti loppusyksyksi lauantaivuoroon. Lauantaiaamut avataan Pohjosen nopeissa maastoissa. Nopean maaston vastapainoksi on radoille aseteltu keskimääräistä enemmän rastipisteitä, joten rastinottoa ja erityisesti sen sujuvuutta pääsee harjoittelemaan oikein tosissaan. Pohjosentie ylitetään kaikilla radoilla - vaikka liikenne on vähäistä, ole normaalin varovainen tietä ylittäessäsi. Huomioi suunnistaessasi myös kielletyiksi alueiksi merkityt peltoalueet - kunnioitathan maanomistajien kanssa sopimaamme! Näkyvyys metsässä on nyt erinomainen. Ja mikä oikein mukavaa - hirvikärpäset ovat johonkin kaikonneet! 

Aiemmin informoidusta poiketen ohjelmassa on normaali Maanantairastit-kuntosuunnistus, koska suunniteltu partiosuunnistustapahtuma on siirretty.

Viikonlopun Maanantairastit-ratakattaus näyttää runsasrastiselta.

C-rata (1,8km, 8 rastia): Polkujen ja aukonlaitojen ohjailemana pysyy C-radalla helposti kartalla. Ole kuitenkin tarkkana alun metsäpolkuvälillä, ettei vauhti vie ohi! Mainiota Pohjosen maastoa eikä isoja mäkiäkään ole reitille osunut.

B-rata (3,3km, 16 rastia): Rasteja on nyt kylvetty metsään niin, että ne paremmat okulaarit on hyvä kaapin päältä ottaa mukaan metsään. Katso tarkkaan, että menet rastit oikeassa järjestyksessä! Näin kun teet, niin ei kaikkien inhoama Herra Hyl. kättele sinua maalissa. Pari tiukempaa rastipistettä radalta löytyy, mutta muuten tarjolla on lyhyiden rastivälien tanakkaa toteutusta. Ei ristiratoja, ei keskusrasteja - perusmeininkiä siis! Mutta nyt on vallan erinomainen tilaisuus kiinnittää huomiota omaan rastityöskentelyyn. Onko suunnitelma seuraavasta välistä ja uusi lähtösuunta valmiina jo rastille tullessa?

A-rata (5,4km, 16 rastia): A-radalle pätee melkein kaikki mitä B-radasta on sanottu - paitsi ristirataa on tässä tarjolla reilusti. Suunnanvaihtoja sekä vauhtia piisaa niin, että tämän radan jälkeen sekä pää, keuhkot että jalat ovat saaneet hyvän keskimatkan harjoituksen!

Tervetuloa rastijahtiin syksyiseen Pohjoseen!

Paikan koordinaatit 60.98640 / 27.96250