Tulokset ja analyysit

Reittihärveli

Tapahtuman tiedot

Aika: 
30.7.2018 - 17:00
Paikka Pohjosen kylä
Opastus Ylämaantie (3864) / 19 km keskustasta
Osoite: 
Pohjosentie 269, Lappeenranta (Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 10 000 Kartan vuosi: 2017
Kartan tekijä: 
Herttuainen Vesa

Toimihenkilöt

Ratamestari Eskelinen Jussi
Järjestäjä: 
Närhi Pentti

Ennakko

 

Pohjoseen!

Maanantairasteilla ollaan heinäkuun lopussa matkalla Pohjoseen. Nimestään huolimatta Lappeenrannan länsipuolella ja kuutostien eteläpuolella sijaitseva maasto tarjoilee pääsääntöisesti nopeaa alustaa tossujen ulkoilutukseen. Kangasta, kallioita, pieniä soita... mainioita sanoja suunnistusalueen kuvaukseen. Toki paikoin on metsätraktorin hyinen hammaskin maastoon koskenut, mutta niitä ratamestari on pyrkinyt kovasti välttelemään. Mikäli siis löydät itsesi pahasta hakkuujätteestä, on olmassa pieni mahdollisuus, ettei reitinvalintasi sittenkään ollut se kaikkein paras. Korkeuserot Pohjosessa ovat maltilliset, joten kun sekään ei kovaa vauhtiasi estä, niin mikäpä estäisi?

Huippuluokan tapahtumakeskus sijaitsee maatalon pihapiirissä; tästä iso kiitos Pohjosen isännille jälleen kerran! Noudatathan vieraina ollessamme tarkoin tapahtumajärjestäjän pysäköintiopastusta, muita ohjeita sekä hyviä kyläilytapoja. 

Ratojen rastimäärissä olemme tällä kertaa pyrkineet kohtuulliseen tasapuolisuuteen eri ratojen kesken. Muutoin radat tarjoavat selkeää keskikesän suunnistusta vailla mitään ratamestarin konnankoukkuja. Aivan suorituksen loppuun on kaikilla radoilla annettu halukkaille mahdollisuus todelliseen loppukirivetoon.

C-rata (2,4km/11 rastia) on #runsasrastinen, joten rastinottoa ja leimausta pääsee harjoittelemaan. Otapa vaikka retken tavoitteeksi tarkkailla, miten sujuvasti tulet rastille ja onko lähtösuunta heti tiedossa leimauksen jälkeen vai teetkö suunnitelmaa vasta leimattuasi? Lähtösuunnan kanssa onkin syytä muutamilla rasteilla olla tarkkana, vaikka tiet ja muut urat tukevatkin suunnistusta suuren osan matkaa.

B-rata (3,5km/10 rastia) saa tällä kertaa luonnehdinnan #peruskauraa. Kesän ollessa jo pitkällä on useimmilla alla jo roimasti suunnistuskokemusta kauden aikana. Kun illan monipuolinen ja eri maastotyyppejä sisältävä rata ei muutoin vaadi mitään kikkailua, on tässä erinomainen tilaisuus tehdä nyt se kauden sujuvin suunnistussuoritus. Flow päälle ja lentäen rata läpi!

A-rata (5,8km/12 rasti) on hyvinkin #keskimatkatyyppinen. Suunnanvaihtoja, suoraviivaista suunnistusta, pari pidempää rastiväliä, pari tiukempaa rastipistettä. Tässä saattaa kovimmiltä pyssyiltä puoli tuntia alittua, kuntosuunnistajalle se perinteinen "alle 10min per kilometri" on aina hyvä tavoite - ja Pohjosessaha se onnistuukin keskimääräistä helpommin.

Mustikkaa on metsissä runsaasti, joten suunnistukselliset tuumaustauot kannattaa superfood-makunautintojen vuoksi sijoittaa sopivaan maastonosaan. Kuuma vinkki: Esimerkiksi A-radan 8. rastin ja B-radan 5. rastin ympäristö suo tähän oivan tilaisuuden. Elleivät sitten marjat ole jo ehtineet kadota nopeampiin suihin...

Nautinnollista suunnistusiltaa Pohjosessa!

Paikan koordinaatit 60.9864 / 27.9625