Kaakon alueen AM-yö ja Kuutostien Kupin avauskilpailu käydään Merenlahdella: Luhtalammen ja  Lappeen koulun lähimaastossa. Suurin osa käytettävästä alueesta on sellaista, jolla ei ole suunnistaja kartan kanssa liikkunut ainakaan kolmeen vuosikymmeneen.

Kartta on lähes kokonaan Saul Klemolan käsialaa. Tyyli on "weckmanmainen" eli turhat mutkat on jätetty pois. Se mikä löytyy kartalta, löytyy varmasti myös maastosta. Huomioitava asia on kivikuvaus: alle metrin korkuisia kiviä ei juuri kartalle ole kuvattu. Lisäksi kivet ovat pitkälti sammalpäälysteisiä ja pidemmästä matkasta hankalia erottaa.

Ratamestarina sain ohjeen, jossa ratasuunnittelu tehdään Kuutostein Kupin sarjajakoa mukaellen. Tämä tarkoittaa sitä, että osalle sarjoista ratapituus on sarjaan nähdeen lyhyehkö, osalle pitkähkö. Toivottavasti jokainen saa kuitenkin kilpailusta hyvän yöelämyksen kotiin vietäväksi.

Etenkin pääsarjoihin on pyritty rakentamaan sellaiset radat, että ne tarjoavat runsaasti reitinvalintavaihtoehtoa yökilpailun hengen mukaisesti. Toivottavasti eri vaihtoehtoja myös käytetään, sillä juuri reitinvalinnoilla on mahdollisuus tehdä ero kilpakumppaniin.

Toivon kaikille kilpailijoille tsemppiä ja hyvää kisafiilistä!

Sampsa Lintunen, ratamestari