KILPAILUOHJEET 4.5.2019 (Kilpailuohjeet julkaistaan myös kilpailukeskuksen ilmoitustaululla 4.5.2019.)

 

Kansalliset Rakas-rastit 4.5.2019 Taipalsaaren Pakkalassa.

 

NOUDATETTAVAT SÄÄNNÖT JA OHJEET

Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton lajisääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita. SSL:n lajisäännöt osoitteesta: www.suunnistusliitto.fi

 

ORGANISAATIO

Kilpailunjohtaja: Jussi Eskelinen, o4o 5oo8228
Valvoja: Erkki Pokela, LuuRa
Ratamestariryhmän johtaja: Jani Kiuru; lasten radat: Veera Kiuru
Tulospalvelu: Tuomas Kaulio
Lähtö: Juha Kivelä
Maali: Matias Törmänen
Info: Henna-Riikka Sopanen
Kuulutus: Sampsa Lintunen
Kenttätoiminnot: Petri Hautaniemi
Juomapistehuolto: Leena Kantanen
Ensiapu: Marjut Lintunen, o44 5381282
Opastus, pysäköinti ja turvallisuus: Jouko Jääskeläinen, o45 3593o69
Ravintola: Sirpa Mäkäläinen
Muksula: Johanna Törmänen

Tuomarineuvoston puheenjohtaja: Mika Korhonen, SK Vuoksi
Tuomarineuvoston jäsen: Markus Siivola, LappRi
Tuomarineuvoston jäsen: Tiina Pellinen, JoKu

 

MAASTO JA KIELLETYT ALUEET

Maasto on taattua taipalsaarelaista pitkän matkan kilpailuun hyvin soveltuvaa maastoa. Laaja kilpailualue etenkin pidemmillä radoilla takaa vaihtelevaa maastoa; kangasta, harjua, suppaa, järveä, suota ja myös "joutsenolaista" avokalliota. Maastossa on runsaasti ajouria, joista vain selkeimmät on kuvattu karttaan. Lue myös erillinen ratamestarin ennakko kilpailun internet-kisasivuilta osoitteessa www.rakas.net . Maastoon on satanut pe 3.5. muutama senttimetri lunta. Lumi vaikuttaa etenemiseen vähän, mutta voi maassa pysyessään olla uudenlainen elementti kesäsuunnistukseen tottuneelle.

Kilpailijoita muistutetaan lajisääntöjen mukaisista kielletyistä alueista (3.61, 3.62 ja 3.64) ja niiden rikkomisen merkityksestä kilpailusuoritukseen (4.62). Kielletyt alueet on merkitty karttaan. Kiellettyjen alueiden läheisyydessä suoritetaan mahdollisesti valvontaa, joka on havaittujen rikkomusten osalta luonteeltaan hylkäävää. Kilpailukeskuksen lähellä olevat kielletyt alueet on merkitty kielletyn alueen nauhalla tai Kielletty alue - kylteillä. Lähtöviitoitukselta poikkeaminen on kielletty, käytä verryttelyyn vain lähtöviitoitusta ja kilpailukeskusaluetta, älä läheistä maantietä!

 

KILPAILUKARTTA JA RASTINMÄÄRITTEET

Kilpailukartta on digitaalitulostekartta, mittakaava 1: 10 000, käyräväli 5 m. Kartta on tulostettu IT-Saimaassa 05/2019. Kartoitus Matti Kyöstilä. Kilpailukartta on nähtävissä lähtöpaikalla.

Kartan koko on sarjasta riippuen A5/A4/A3.

Kartat ovat muovikotelossa. Rastinmääritteet ovat kartoissa ja irrallisina lähdössä; omat kiinnitystarvikkeet.

 

INFO

Vuokratut Emit-kortit noudetaan kuittausta vastaan kilpailukeskuksen infosta. Kaikki ilmoittautumisia, lähtöaikoja ja Emit -kortteja ym. koskevat asiat hoidetaan infopisteessä. Info sijaitsee kilpailukeskuksessa.

 

VIITOITUKSET

Viitoitukset alkavat opaspaalulta. Lähtöön mennessä on ehdottomasti noudatettava viitoitusta.

 

KILPAILUNUMEROT

Kaikissa kilpailusarjoissa käytetään kilpailunumeroita. Omat hakaneulat. Kilpailunumerot on ripustettu naruun info-pisteen läheisyydessä. Kilpailunumeroa ei saa taittaa eikä osaakaan siitä peittää (pidettävä kokonaan näkyvillä). Kilpailunumerot on palautettava maaliintulon jälkeen.

 

KILPAILUKORTIT

Kilpailijat ovat itse vastuussa kilpailukorttiensa toimivuudesta ja siitä, että he käyttävät ilmoittautumisen yhteydessä mainittua kilpailukorttia. Kilpailun järjestäjä ei tarkista kilpailukorttien numeroita ennen lähtöä. Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua elektronista kilpailukorttia, suoritus hylätään (lajisäännöt 11.518).

Kilpailukortin numeron vaihtamisesta veloitetaan viisi (5) euroa. Muutosilmoitus on tehtävä kilpailukeskuksen infoon ennen kilpailun alkua. Emit-kortin numeroa ei voi muuttaa enää lähdössä.

Järjestäjä varaa vuokrakortin niille, joiden Emit-kortin numeroa ei ole ilmoitettu ilmoittaumisen yhteydessä. Lainakortit (vuokrahinta 5 euroa/kortti) ovat noudettavissa kilpailukeskuksen infosta, jonne ne on myös palautettava kilpailun jälkeen. Palauttamattomasta lainakortista peritään 60 euron maksu.

 

SARJAT, MATKAT JA RASTIT

Lähtö 1

Sarja:    Matka:    Rastit:
H21A   13,2 km    17
H21C     4,3 km      9
H35        9,1 km    11
H40        9,1 km    11
H45        8,3 km    12
H50        7,7 km    11
H55        7,2 km      9
H60        6,4 km    10
H65        5,7 km    10
H70        4,7 km      9
H75        4,3 km      9
H80        3,7 km      7
H85        3,7 km      7
H20        8,3 km    12
H18        7,2 km      9
H16        4,7 km      9
D21A     8,3 km    12
D21C     4,1 km      8
D35        7,2 km      9
D40        7,2 km      9
D45        7,2 km      9
D50        5,7 km    10
D55        5,7 km    10
D60        4,7 km      9
D65        4,7 km      9
D70        4,3 km      9
D75        3,7 km      7
D80        3,7 km      7
D20       6,4 km     10
D18       6,4 km     10
D16       4,7 km       9

Lähtö 2

Sarja:    Matka:    Rastit:
H14          3,5 km    7
H12          2,0 km    6
H12TR     1,6 km    6
H10RR     2,0 km    6    
D14          2,9 km    7
D12          2,0 km    6
D12TR     1,6 km    6
D10RR     2,0 km    6

 

LÄHDÖT

Kilpailuissa on käytössä kaksi lähtöpaikkaa. Lähdöt sijaitsevat lähellä toisiaan. Molempiin lähtöihin on sama opastus, joka alkaa opaspaalulta. Lähtöalueella on nähtävissä myös lähtöluettelot oman lähtöajan tarkistamista varten. Lähdöissä ei ole WC:tä.

 

LÄHTÖ 1 (sarjat: H/D16 – H/D85)

Lähtöön 1 matkaa alle 500 metriä. 

Lähtökarsinan toiminnot:
-4 minuuttia - kilpailijat kutsutaan lähtökarsinaan, kilpailunumeroiden tarkastus
-3 minuuttia - kilpailijat nollaavat emit-kilpailukorttinsa
-2 minuuttia - mallikartta kilpailijoiden nähtävissä
-1 minuutti - kilpailijat siirtyvät sarjojensa karttaämpäreiden viereen
Lähtöhetki - kilpailijat ottavat karttansa karttaämpäristä ja lähtevät matkaan.

Kilpailijat vastaavat itse siitä, että he ottavat oikean kartan. Lähdöstä on viitoitus K–pisteeseen. Lähdöstä myöhästyneet kilpailijat ilmoittautuvat myöhästyneiden kilpailijoiden lähettäjälle, joka antaa lähtöluvan siten, että myöhästyneet kilpailijat eivät häiritse muita lähtijöitä. Lähtö suljetaan 15 min viimeisen lähtöajan jälkeen.

 

LÄHTÖ 2 (sarjat H/D10RR – H/D14)

Lähtöön 2 on matkaa alle 500 m.  Lähtö 2 sijaitsee lähellä Lähtö 1:tä.

ERITYISOHJEITA LASTEN LÄHTÖÖN

-4 minuuttia - kilpailijat kutsutaan lähtökarsinaan, kilpailunumeroiden tarkastus. RR- ja TR-sarjojen mallikartat ratoineen ovat nähtävissä. H/D 12-14-sarjojen mallikartat ilman ratoja ovat kilpailijoiden nähtävissä.
-3 minuuttia - Emit-korttien nollaus.
-2 minuuttia - RR-suunnistaja saa kartan ja häntä opastetaan. TR-suunnistaja tutustuu mallikarttaan, jossa on hänen ratansa. H/D 12-14-sarjojen mallikartat ilman ratoja ovat kilpailijoiden nähtävissä (kartassa K-piste on merkitty ja se on samalla lähtöpaikka).
-1 minuuttia - RR-suunnistaja tutustuu saamaansa karttaan ja rataan. TR-suunnistaja ottaa kartan ja tutustuu rataansa. H/D 12-14-sarjojen kilpailijat ottavat karttansa ja tutustuvat rataan.
Lähtöhetki - Kilpailijat lähtevät maastoon. H/D10RR ja H/D12TR radoilla siimari on merkitty maastoon maassa kulkevalla valkoisella muovinauhalla.

Rastireitin viitoituksen läheisyydessä on muitakin kuin tukireitin ja rastireitin rasteja, joten muista tarkistaa koodi aina ennen leimausta. Rastireitillä puuttuvasta leimasta kilpailija saa 10 minuuttia lisäaikaa.

 

JUOMAPISTEET MAASTOSSA

Maastossa on juomapisteitä, jotka on merkitty kilpailukarttaan. Juomana on vesi. 

 

MAALI

Viimeisiltä rasteilta on viitoitus maaliin, matkaa 80 m. Viimeinen rasti on yhteinen kaikilla sarjoilla. Kaikissa sarjoissa kilpailusuoritus päättyy maalileimaukseen.

Karttoja ei kerätä pois maalissa.

Suunnistuksen lajisääntöjen mukaan kilpailijat eivät saa näyttää kilpailukarttaa ja rataa muille kilpailijoille eikä huoltajille ennen viimeistä lähtöaikaa. Samoin radan näyttäminen esimerkiksi vanhalta kartalta on kielletty. Reilu peli kilpailun aikana!

Itkumuuri on tulospalvelupisteen yhteydessä. Maali suljetaan viimeistään klo 14.30.

 

LÄHTÖAJAT

Lähtölistat julkaistaan kilpailujen internet–sivuilla ( http://www.rakas.net) ja kilpailukeskuksen tulostaululla.

 

KESKEYTTÄNEET

Keskeyttäneet kilpailijat tulevat normaalisti maaliin ja ilmoittavat toimitsijoille keskeytyksestä.

 

RASTIT

Rastit on merkitty maastoon oranssi-valkoisin rastilipuin. Mallirasti on opaspaalun läheisyydessä.

 

ENSIAPU

Kilpailukeskuksessa on ensiapupiste lähellä maalia. 

 

TULOKSET

Tulokset julkaistaan tulostaululla kilpailun etenemisen mukaan. Live-tulospalvelu kilpailun aikana osoitteessa live.oriento.fi. Viralliset tulokset ja väliaikatulokset ovat nähtävillä nettisivuilla: www.rakas.net .

 

PALKINTOJEN JAOT

H21A- ja D21A-sarjojen sekä H/D10RR - H/D14-sarjojen palkinnot jaetaan erikseen ilmoitettavana ajankohtana kilpailusarjojen tulosten selvittyä. Muiden kilpasarjojen palkinnot ovat noudettavissa infosta kunkin kilpailusarjan tulosten valmistuttua. Tulosten valmistuminen ilmoitetaan tulostaululla. Rastireitti-sarjoissa palkitaan kaikki kilpailijat.

Palkittavien määrät sarjoittain ilmenevät tulostaululta.

 

PUKEUTUMINEN, PESEYTYMINEN JA WC:T

Pukeutuminen tapahtuu kilpailukeskuksessa maasto-olosuhteissa. Pesua ei ole järjestetty. WC:t ovat kilpailukeskuksessa.

 

OPASTUS JA PYSÄKÖINTI

Opastus Lappeenranta-Taipalsaari tieltä (tie 408). Opastus alkaa osoitteesta Taipalsaarentie 1255, Taipalsaari. Kilpailukeskuksen navigaattoriosoite on Mantereentie 766, Taipalsaari. Ajoaika Lappeenrannan keskustasta kilpailukeskukseen on noin 25 minuuttia. Huomioi kisapäivän säätila liikenteessä.

Ajoneuvojen pysäköinti toteutetaan kilpailukeskuksessa tai sen välittömässä läheisyydessä; peltopysäköinti. Pysäköinti on maksuton.

 

KISARAVINTOLA

Kisaravintola palvelee kilpailukeskuksessa. Ravintolassa käyvät maksuvälineenä käteisen lisäksi myös yleisimmät sirulliset pankkikortit.

 

MUKSULA

Muksula on avoinna klo 10 - 13. Muksulan käyttö edellyttää ennakkoilmoittautumista osoitteeseen rakas.sihteeri@gmail.com

 

TURVALLISUUS

Turvallisuussuunnitelma, josta selviää hälytysosoite ja toimenpiteet ensiapua vakavammassa tapauksessa, on nähtävillä infotaululla.

 

MUUT PALVELUT

Alueella on Suunnistajan Kaupan myyntipiste.

 

MAKSUTAPAHTUMAT

Maksuvälineenä kilpailukeskuksessa käy käteinen ja yleisimmät sirulliset pankkikortit.  

 

LÖYTÖTAVARAT

Löytötavarat kerätään kilpailupaikalla infopisteeseen. Kilpailun jälkeen niitä voi tiedustella osoitteesta rakas.sihteeri@gmail.com

 

Menestystä keväiseen kilpailuun!

Raja-Karjalan Suunnistajat