Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson Kompassi-cup

 

Kilpailuohjeet (päivitetty 25.7.2023)

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. 

Kompassi-cup kailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä Suunnistuksen lajisääntöjä niiltä osin kuin näissä säännöissä määrätään sekä järjestäjän ohjeita.  Kilpasarjoihin (Kulta-, Hopea- ja Pronssikompassi-sarjoihin) osallistuminen edellyttää, että suunnistajalla on kilpailulisenssi. For Fun-sarjoihin voi osallistua ilman voimassa olevaa lisenssiä.

Samassa maastossa ja samoilla rastipisteillä järjestetään Maanantairastit 24.7.2023. Kompassi-cup tapahtumaan osallistuvat eivät voi osallistua Maanantairasteille 24.7.2023. Samoin aikuisia, jotka osallistuvat Maanantairasteille, pyydetään noudattamaan reilun pelin henkeä karttojen ja ratojen esittelyn osalta.

Muutoksia kilpailuohjeisiin voi tulla ja lopulliset kilpailuohjeet julkaistaan kilpailupäivänä tapahtumasivuilla www.rakas.net.

TAPAHTUMAPAIKKA

Kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Kuivaketveleen uimaranta, Taipalsaari.  Opastus Linnavuorentien ja Taipalsaaren tien risteyksestä. Opastus on paikoillaan klo 16 alkaen. Pysäköinti on vanhalla urheilukentällä (hiekkakenttä uimarannan itäpuolella). Ei parkkimaksua. Parkkialueelta matkaa kilpailukeskukseen 30 m

 

KILPAILUKARTTA ja KIELLETYT ALUEET

Tulostekartta, 7/2023, 6-värinen, käyräväli 2,5 m, mittakaava 1:7500, A4. Kartta on muovikotelossa.  Huom! Kartassa violetilla värillä merkittyjä kiellettyjä kohteita!

 

MAASTO

Maasto on Taipalsaaren kunnan Kuivaketveleen omakotiasuinaluetta  ympäröivä metsä. Suunnistettavalla alueella on ainoastaan pihoihin ajoa ja on se suhteellisen turvallinen ympäristö. Suunnistus tapahtuu pääosin metsässä. Suunnistajien on noudatettava kuitenkin varovaisuutta teiden ylityksissä.

 

SARJAT JA MATKAT

Platina H/D15-18 3,6 km rasteja 13

Kultakompassi H/D14 2,1 km rasteja 9

Hopeakompassi H/D12 suora 1,8 km rasteja 8

Hopeakompassi H/D12 TR 1,4 km rasteja 7

Pronssikompassi H/D10 suora 1,0 km rasteja 6

Pronssikompassi H/D10RR 1,2/1,8 km rasteja 6 (= RR1, RR2, RR3, RR4, RR5 ja RR6)

Pronssikompassi H/D8RR 1,2/1,8 km rasteja 6 (= RR1, RR2, RR3, RR4, RR5 ja RR6)

 

FORFUN- sarjat

Tapahtuman yhteydessä järjestetään lapsille ja aikuisille avoimet ForFun-sarjat. Ilmoittautua voi paikan päällä ja niihin ei vaadita lisenssiä. Osallistua voi yksin tai porukassa suunnistaen. Radaksi voi valita minkä tahansa kilpasarjan radan.
 

RASTIT, LEIMAUSJÄRJESTELMÄ JA EMIT-KORTIT

Rastit on merkitty oranssivalkoisin rastilipuin. Rastilipun kanssa samassa telineessä on Emit-leimasin, mihin suunnistaja asettaa Emit-korttinsa. Rastireitin rastilipuissa on koodit RR1, RR2, RR3 jne. Muiden sarjojen rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastimääritteiden mukainen rastin oma numerotunnus (rastin koodi).

Kaikilla sarjoilla on yhteinen viimeinen rasti. Rastilla on RR- tunnuksella merkattu rastilippu. Rastilla on yksi leimasin, jossa on rastikoodit "RR6" ja "37". Kaikkien sarjojen kilpailijat leimaavat tällä rastilla. 

Mallirasti on nähtävillä kilpailukeskuksessa. Kilpailussa käytetään elektronista Emit-leimausjärjestelmää. Tarvittaessa järjestäjä lainaa Emit-kortin. Lainatut Emit-kortit on palautettava infoon. Palauttamatta jätetystä kortista peritään 70 €:n maksu.

Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautuessa mainittua kilpailukorttia. Kilpailun järjestäjä ei tule tarkistamaan/varmistamaan kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä.

 

KILPAILUNUMEROT, EMIT-TARKISTUSLIPUKKEET JA RASTINMÄÄRITTEET

Kilpailunumeroita ei käytetä. Emit-tarkastuslipukkeita on lähtöpaikalla. Rastimääritteet on painettu karttaan. 

 

LÄHDÖT

Kilpasarjoissa väliaikalähdöt. Lähtöluettelo julkaistaan 25.7. klo 20.00 mennessä. Lähtöön on kilpailukeskuksesta matkaa noin 400 metriä.

 

LÄHDÖN TOIMINTA JA KILPAILUN KULKU

  • Viisi (5) minuuttia kilpailija kutsutaan/opastetaan lähtöalueelle, jossa voi tutustua kilpailukarttaan. Kartat ovat vaakatasossa ja valmiiksi suunnattuna. RR- sarjoissa rata on näkyvissä. Muilla sarjoilla karttaan on merkitty K-piste eli lähtökolmio. 
  • Neljä (4) minuuttia

Odotus

  • Kolme (3) minuuttia

Emit-kortin nollaus.

  • Kaksi (2) minuuttia

RR-sarjalaiset ja HD10-sarjalaiset saavat kartan ja opastuksen. HD12-14 sarjoilla on nähtävillä kartta, johon on merkitty K-piste.

  • Yksi (1) minuutti 

RR- sarjalaiset tutustuvat itsenäisesti omaan rataansa. H/D11-12, H/D14 sarjojen suunnistajat saavat kartan ja voivat tutustua rataansa.

  • Lähtöhetki

Kilpailijat lähtevät matkaan kellon piippauksesta. K-piste on merkitty K-tunnuksella ja rastilipulla maastoon.

MAALI

Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa. Kilpailussa on käytössä maalileimaus. Maalileimauksen jälkeen kilpailija  menee leimantarkastukseen, jossa luetaan kilpailukortti. Maali suljetaan viimeisen kilpailijan saavuttua maaliin tai viimeistään klo 19.45. Karttoja ei kerätä pois maalissa - muistakaa Reilu Peli!

 

KESKEYTTÄNEET

Keskeyttänyt suunnistaja tulee maaliin, leimaa maalilinjalla ja ilmoittaa keskeyttämisestään Emit-kortin tarkastuksessa.

 

ONLINE-TULOKSET

Online-tulokset löytyvät osoitteesta http://www.rastilippu.fi

 

WC, PESEYTYMINEN JA JUOMAVESI

Kilpailukeskusessa on wc:t. Kilpailukeskuksessa on mahdollisuus uimiseen. Juomavettä ei ole tarjolla.

 

PALKINNOT

Kilpailussa palkitaan kaikki osallistujat leiman tarkistuksen jälkeen.

 

ENSIAPU
Sijaitsee kilpailukeskuksessa.

 

PAIKOITUS

Paikoitus kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä hiekkakentällä. Ei pysäköintimaksua.

 

KAHVIO

Kilpailukeskuksessa on kahvio. 

 

ORGANISAATIO

Kilpailunjohtaja Ville Pulkkinen 040 777 2273

Valvoja Veera Kiuru 044 284 2730

Ratamestari Sampsa Lintunen 0503542015

Tulospalvelu Juha Kivelä

Lähtö Veera Kiuru 

Info Juha Kivelä

 

Tervetuloa

Raja-Karjalan Suunnistajat ry