Lumi, siitä ei ole ollut pulaa, mutta ratamestari sen kanssa meinasi joutua pulaan. Onneksi vain meinasi, sillä eilinen 2. pääsiäispäivän käynti näytti hyvältä, ratojen toteutus voidaan viedä alkuperäisillä suunnitelmilla.

Maastossa oli lunta vain vähän 22.4.2019 ja 4.5. lunta ei enää tule olemaan. Kuvassa tilanne 22.4.2019:

Mitä ne alkuperäiset suunnitelmat sitten on:

Maasto ja alueen laajuus antaa erittäin hyvän mahdollisuuden toteuttaa klassinen pitkän matkan kilpailu, josta kertoo alustava matka/rasti liite. Karttojen koko on A3, A4 ja A5 ja kaikilla radoilla kuljetaan laajalla-alueella eli pienellä alueella toistuvaa pyörimistä ei ole. Laaja-alue etenkin pidemmillä radoilla takaa vaihtelevaa maastoa; kangasta, harjua, suppaa, järveä, suota ja myös "joutsenolaista" avokalliota (kuva).

  

Lasten radoista vastaa Veera Kiuru, jolla oli kilpailukeskuksen läheisen maaston vuoksi helppo suunnitella hyvät radat, jossa on vähäinen aluskasvillisuus, hyvä näkyväisyys ja selkeät maastonkohteet.  

Aikuisten ratojen tyyppiä voi päätellä matka/rasti liitteestä, radat sisältävät kohtalaisen pitkiä tai tosi pitkiä rastivälejä. Raotetaan sen verran, että pisin on 3,3 km joka riittäisi jo eepeellekin.  

Juomapisteet on kaikilla radoilla, pidemmillä pääsee ryypylle useampaan kertaan.

Lähtöpaikkoja on varsinaisesti kaksi, mutta ne molemmat on samassa paikassa kilpailukeskuksen läheisyydessä. Myös liiton kyselyn perusteella saadun palautteen vuoksi on loppusuora pyritty saamaan mahdollisimman lyhyeksi eli suunnistamista on koko radan mitan verran. Ratasuunnittelussa on pyritty pysymään ohjeajoissa. 

Aloittelijoille on laadittu H/D21C radat, niihin kuten muihinkin sarjoihin voi osallistua myös hankkimalla kertalisenssin, lisätietoa: https://www.suunnistusliitto.fi/2018/08/kertalisenssi-on-otettu-kayttoon/  Kilpailemista karsastavat pääsevät kuntosuunnistamaan seuraavilla Maanantairasteilla 6.5. 

Suunnistamme siis tänä vuonna Rakas-rasteilla Pakkalan kankailla, jotka ovat vanhoina hyvinä aikoina 1996 kelvannut SM-yöhönkin. Kilpailukeskus on nyt samassa paikassa. Pakkalassahan on parikin julkisuutta saanutta nähtävyyttä joista toista on oletuksen vuoksi pyritty välttämään. Pirunpelto ei ehkä suunnistajille mieluisin alusta juosta https://esaimaa.fi/uutiset/lahella/618d88a4-3a85-47f9-a36b-c2ec600ac69e

Toista nähtävyyttä osa voi tervehtiä läheltäkin, toivottavasti et vain löisi päätä karjalan mäntyyn edes ensimmäistä kertaa https://esaimaa.fi/uutiset/lahella/b3e75dd0-5fdc-4e4a-bea1-2321e8cf7774

Pari karttapalaa Kyöstilän Matin uudesta luomuksesta: 

     

 

Ratamestaria on suunnittelun aikana koiteltu syksyllä oli tällaista: 

Ja keväällä rastipiste oli lumenpinnan alapuolella:

Vihdoinkin IRMAkin on vastannut myöntyvästi, https://irma.suunnistusliitto.fi/irma/public/competition/view?id=24259&p...

Paras kiitos ratamestarille, kun tulisitte runsain joukoin paikalle, lupaan väsyttävän suunnistusradan.

Nähdään Pakkalassa. Tervetuloa.

Jani Kiuru