Ohjeet polkujuoksukilpailuun - Salpalinja Trail Run 28.8.2016

Maasto ja rata

Maasto on vaihtelevaa suomalaista metsämaastoa sisältäen suota, koivikkoa, sekametsää, ja mäntykangasta. Polut ovat vaihtelevia ja niissä on runsaasti mutkia ja pieniä nousuja ja laskuja. Suuria korkeuseroja ei maastossa ole. Alusta on myös monimuotoista vaihdellen nopeakulkuisesta hiekkatiestä hidaskulkuiseen kivikkoon. Tarkempi reittianalyysi löytyy ratamestarin lausunnosta (julkaistaan myöhemmin).

Reittikartat ovat nähtävissä tapahtuman kotisivuilla ja ilmoitustaululla.

Ilmoittautuminen

Jälki-ilmoittautuminen onnistuu ilmoittautumissivull (http://rakas.net/kilpailut/salpalinja-trail-run-2882016/ilmoittautuminen...) 27.8. mennessä tai kilpailukeskuksen infossa sunnuntaina 28.8. klo 13.30-14.00.

Muksula-imoittautuminen sähköpostilla (marjut.l[at]gmail.com). Maksu (5 eur) tapahtuu käteisellä lasta tuotaessa.

Maksut

  • alle 12-vuotiaat, 1 km - 5 euroa
  • alle 15-vuotiaat, 5 km - 10 euroa
  • Miehet/Naiset, 9/17 km  - 30 euroa

Info

Jälki-ilmoittauminen tehdään Infoon. Soveltuvia maksuvälineitä ovat käteinen raha ja liikuntasetelit (Smartum setelit, Smartum verkkomaksu, Virikesetelit, Tykysetelit, EeKoo-setelit). Kaikki
ilmoittautumisia koskevat asiat hoidetaan infopisteessä.

Reitti ja kielletyt alueet

Kilpailureitti on opastetetu maastossa nauhaopastein sekä kyltein (malli kilpailukeskuksessa). Kilpailureitiltä poikkeaminen on ehdottomasti kielletty ja aiheuttaa kilpailusuorituksen hylkäämisen. Kilpailijan on noudatettava reittiopastajien ja liikenteenohjaajien ohjeita. Kilpailuun verryttely on sallittua kilpailureitillä, mutta on noudatettava erityistä varovaisuutta, koska verryttelyn aikana ei autoliikennettä ole suljettu tienylityskohdista. Lasten kilpailun aikana (14.30-15.00) ei ole sallittua verrytellä heidän kilpailureitillään.

Pitkä 17 km rata juostaan kahtena lenkkinä. Toiselle lenkille lähdetään opastetusti ennen kilpailukeskuksen viereisen tien (Järviniitunkatu) ylittämistä. Muut radat juostaan yhtenä lenkkinä. 

Kilpailijan omalla vastuulla on kiertää oikea kilpailureitti.

Juomapisteet ja lisäenergiat

Kilpailureitillä on juomapiste kaikilla muilla paitsi lasten radalla. Nuorten rata käy juomapisteellä kerran, 9 km rata kaksi kertaa ja 17 km rata neljä kertaa. Juomapisteellä on tarjolla vettä ja urheilujuomaa. Mikäli kilpailija haluaa juomapisteelle oman juomansa/lisäenergiat, on hänen toimitettava ne infoon klo 14 mennessä. Järjestäjä kuljettaa toimitetut juomat juomapisteelle. Kilpailun maalissa on myös juomapiste.

Juomapisteellä on tarjolla vettä ja urheilujuomaa (Dexal)

Tyhjien juomamukien, juomapullojen, energiageeli- tai energiapatukkapakkausten heittäminen kilpailureitin varteen on ehdottomasti kielletty. Roskat on tuotava maalissa tai juomapisteellä oleviin roskankeräysastioihin. Roskaaminen voi aiheuttaa kilpailusuorituksen hylkäämisen.

Sarjat, matkat ja palkinnot

Kilpailussa on seuraavat sarjat ja matkat

  • Naiset 17 km
  • Miehet 17 km
  • Naiset 9 km
  • Miehet 9 km
  • Nuoret (alle 15v) 5 km
  • Lapset (alle 12 v) 1,7 km

Kaikille omasta kilpailureitistään suoriutuneille annetaan kilpialunumeron palautuksen (Infoon) yhteydessä osallistumispalkinto.

Aikuisten ja nuorten sarjoissa voittajat palkitaan Saimaa Sportin 40 euron suuruisin lahjakortein.

Kilpailunumerot

Kaikissa kilpailusarjoissa käytetään kilpailunumeroita. Kilpailunumerot ovat saatavissa kilpailukeskuksessa Info-pisteeltä. Numerot on ripustettu naruun numeroiden jakopaikalla. 
Kilpailunumeroa ei saa taittaa eikä osaakaan siitä peittää (pidettävä kokonaan näkyvillä). Kilpailunumeron kiinnittämiseen järjestäjä toimittaa hakaneulat.
Oman kilpailunumeron voi tarkistaa julkistetuista lähtölistoista tulostaululta, infosta tai osoitteesta www.webscorer.com/rakas. Huom. Lasten 1,7 km lähtölista on erillisenä kisana ja on nimetty Salpalinja Trail Run 2016 Lapset.

Kilpailunumerot pitää palauttaa takaisin infoon. Kilpailunumeroa vastaan annetaan osallistumispalkinto.

Lähtö

Kilpailuun lähdetään yhteislähdöllä koulun takapihan asfalttiparkkipaikalta. Lasten lähtö tapahtuu klo 14.30 ja aikuisten lähtö klo 15.00.

Lähtöalueelle kokoonnutaan kymmenen minuuttia ennen omaa lähtöä. Liikenne koulun parkkipaikan ja Järviniitunkadun välistä suljetaan lähtöjen ajaksi. 

Kuuluttaja antaa lähtöä koskevat tarkemmat ohjeet.

Maali

Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa koulun takapihalla. Ajanotto pysähtyy maaliviivalle, minkä jälkeen kilpailijoiden on pysyttävä maaliintulojärjestyksessä kunnes järjestäjä antaa luvan poistua maalialueelta.
Tämän jälkeen voi siirtyä infoon kilpailunumeron luovutukseen ja palkitsemiseen.

Maali suljetaan klo 18.00

Keskeyttäneet

Keskeyttäneiden kilpailijoiden on ilmoittauduttava maalissa.

Ensiapu

Ensiapupiste sijaitsee kilpailukeskuksessa. Loukkaantuneille kilpailijoille järjestetään tarvittaessa kuljetus juomapisteeltä sekä Ilkanmutkaan johtavalta metsäautotieltä.

Tulokset

Kilpailun ajanotossa käytetään Webscorer-ohjelmaa. Kilpailua voi seurata reaaliaikaisesti (10-30 sekunnin viiveellä) internetin välityksellä puhelimen tai tietokoneen selaimella osoitteessa www.webscorer.com/rakas tai vaihtoehtoisesti lataamalla puhelimeen ilmaisen webscorer ohjelman (iOS laitteilla Apple App Storesta tai Android laitteilla Google Play-kaupasta).

Tulokset toimitetaan tulostauluille kilpailun etenemisen mukaan.
Viralliset lopputulokset ovat nähtävillä tapahtuman kotisivuilla: http://www.rakas.net.

Palkintojen jako

Sarjojen valmituttua parhaat juoksijat palkitaan erikseen palkintojenjaossa kuuluttajan ohjeiden mukaisesti.

Pukeutuminen, peseytyminen ja WC:t

Kilpailijoille on pukeutumis ja peseytymistilat koulun liikuntasalin pukuhuoneissa, joista löytyy myös WC-tilat. 
Sisätiloihin on kiellettyä mennä nastapohjaisilla- tai suunnistuskengillä.

Opastus ja pysäköinti

Kilpailukeskus sijaitsee Lappeen koululla (https://goo.gl/maps/tmbMZuwf2eA2) osoitteessa Järviniitunkatu 2, Lappeenranta. Erillistä opastusta ei ole.

Pysäköinti tapahtuu koulun urheilukentällä. Noudata liikenteenohjaajan opastusta.

Kisaravintola

Kisaravintolassa on tarjoilla kahvia, teetä, mehua, voileipiä, pullaa, makkaraa ja makeisia.

Lastenhoito

Kilpailukeskuksessa on "Muksula", johon voit tuoda lapsesi suorituksen ajaksi. Muksula on aidattu ja turvallinen lasten leikkipaikka, jossa lapset voivat huoletta leikkiä ohjaajien valvonnassa. Muksula maksaa viisi euroa (maksetaan paikan päällä, useamman lapsen perheeltä max. 10 eur)  ja maksuun sisältyy pillimehu ja välipalahedelmä. Muistathan ilmoittautua ennakkoon sähköpostilla (marjut.l[at]gmail.com), jotta osaamme varata riittävästi ohjaajia ja evästä paikan päälle! Maksu tapahtuu käteisellä lasta tuotaessa.

Turvallisuus

Kilpailureitti ylittää kaksi liikennöityä tietä joiden ylityksissä liikenteenohjaaja pysäyttää liikenteen juoksijoiden esteettömän kulun takaamiseksi. Kilpailijoiden on kuitenkin noudatettava varovaisuutta teiden ylityksissä. Kilpailukeskuksessa on runsaasti pysäköintipaikalle tulevaa ja lähtevää liikennettä, joten kilpailukeskuksessa liikkuessa ja verrytellessä on noudatettava varovaisuutta.

Kilpailumaasto on osin kivikkoista ja liukkaita puun runkoja ja oksia on matkan varrella. Järjestäjät suosittelevat nastapohjaisten jalkineiden (esim. suunnistuskengät) käyttämistä kilpailusuorituksessa. Jokaisen on syytä edetä maastossa oma taitotaso huomioiden vahinkojen välttämiseksi.

Kilpailujärjestäjä ei ole vastuussa kilpailusuorituksessa tapahtuneista vahingoista.

Kilpailuun on laadittu turvallisuus- ja pelastussuunnitelma, joka löytyy ilmoitustaululta.

Löytötavarat

Löytötavarat kerätään kilpailupaikalla infopisteeseen. Kilpailun jälkeen niitä voi tiedustella numerosta 040 7483683.