Hippo-perhesuunnistuskoulu

Hippo-perhesuunnistuskoulu on 7-12 –vuotiaille lapsille ja nuorille sekä lasten mukana osallistuville aikuisille tarkoitettu kolmen harjoituskerran tutustuminen suunnistukseen harrastuksena sekä Raja-Karjalan Suunnistajien nuorisotoimintaan. Hippo-perhesuunnistuskoulu on ensiaskel suunnistusharrastukseen turvallisessa ja helpossa ympäristössä. Yhteisöllisyys ja perheet ovat suunnistusharrastuksessa keskeisessä osassa. Hippo-perhesuunnistuskoulun nimen viitoittamana lapsi tutustuu suunnistukseen aikuisen tukemana ja lapselle läheisen henkilön mukanaolo on oleellinen osa tapahtumaa.

Jokainen Hippo-perhesuunnistuskoulun harjoituskerta on itsenäinen kokonaisuus ja sisältää tutustumista suunnistukseen erilaisten helppojen ja kevyiden harjoitusten kautta. Tapahtumissa ohjaajina toimivat Raja-Karjalan Suunnistajien koulutetut lasten ja nuorten ohjaajat ja aktiivisuunnistajat. Hippo-perhesuunnistuskouluun osallistuminen ei edellytä jokaiseen tapahtumaan osallistumista, mukaan voi tulla oman tilanteen mukaisesti.

Hippo-perhesuunnistuskoulu järjestetään maanantaisin klo 18.00 - 19.00

·       15.4.2019 Steinerkoulu, Marssitie 21, Lappeenranta

·       23.4.2019 (Huom, tiistai) Lappeen koulu, Järviniitunkatu 2, Lappeenranta

·       29.4.2019 Saimaanharjun koulu, Konstunkaari, Saimaanharju (kokoontuminen jääkiekkokaukalolla)

Osallistumisesta peritään karttamaksuna 4€ / lapsi / kerta. Ennakkoilmoittautumista tapahtumiin ei tarvita. Toiveena on, että tapahtumaan saavutaan paikalle hyvissä ajoin (noin 10 minuuttia) ennen aloitusaikaa. Koska suunnistus on mitä suurimmassa määrin ulkoilmalaji, tapahtumiin kannattaa pukeutua säänmukaiseen ulkovarustukseen. Erityisesti kenkävalintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Tukevat ja kosteutta kestävät jalkineet ovat parhaat. Kuivissa olosuhteissa selviää myös lenkkikengillä.

Hippo-perhesuunnistuskoulun jälkeen on mahdollista jatkaa harrastusta seuramme lasten ja nuorten toiminnassa #rakasjunnut-ryhmässä tai Maanantairastit- kuntosuunnistustapahtumissa, joista löytyy myös aloitteleville suunnistajille sopivia ratoja.

Lisätietoja Hippo-perhesuunnistuskoulusta antaa nuorisovastaava Johanna Metsälä, jossu.metsala(at)gmail.com, 040 507 8868

 

Aikaisempina vuosina toteutettujen rastikoulujen aikana on vanhempien ja lasten kanssa sovittu tietyt pelisäännöt yhteiseen toimintaan. Nämä pelisäännöt sopivat hyvin myös Hippo-perhesuunnistuskouluun.

Vanhempien kanssa sovitut pelisäännöt:

·       Leikkimielisyys, kaikki tekeminen on lapsille sopivaa ja leikkimielistä.

·       Yleinen avuliaisuus ja yhteistyö, jokainen voi auttaa osaamissaan asioissa myös muiden lapsia.

·       Kaikki on kaikkien kanssa; ketään ei syrjitä vaan kaikki huomioidaan tasavertaisesti ja otetaan mukaan.

·       Jos huomataan vaaratilanne, kerrotaan siitä kaikille.

·       Kannustetaan lapsia liikkumaan ja leikkimään myös harrastusten ulkopuolella.

·       Päihteettömyys, lasten nähden ei nautita alkoholijuomia eikä harjoituspaikalle tulla päihteiden alaisena. Myös tupakointi on hyvä jättää muualle.

 

Lasten kanssa sovitut pelisäännöt:

·       ei saa kiusata

·       ei saa huijata

·       ei saa kiroilla

·       kuunnellaan ohjaajaa

·       ei saa vahingoittaa ja roskata luontoa

·       ei saa poistua alueelta

·       auta kaveria

 

Rastikoulu ilmoittautumiset