Tapahtuman ajankohta ja paikka:

19.09.2022 20:00
Kärkjärvi, Lappeenranta

Tietoa tapahtumasta:

TULOKSET

RATAKOHTAISET VÄLIAJAT

Syksy saapuu ja niin myös Kuutostien kuppi!

Jokasyksyinen yösuunnistussarja alkaa Raja-Karjalan suunnistajien isännöimänä Kärkjärven maastossa 19.9.2021. Tapahtuma käynnistää perinteisen Etelä-Karjalan suunnistusseurojen tarjoaman hienon mahdollisuuden kehittää omaa yösuunnistusosaamista vaihtelevissa maastoissa ja hyvässä seurassa. Kupin viisi osakilpailua ovat toisaalta kiivasta kisailua kuutostien ykkösmenijän paikasta, mutta toisaalta myös hieno mahdollisuus kehittää omaa yösuunnistusosaamista.

Ensimmäisessä tapahtumassa on tarjolla myös Valloittaja-sarja, jonka rata tukeutuu vahvasti selkeisiin maastonkohtiin ja mahdollistaa turvallisen tutustumisen yösuunnistukseen. Järjestäjältä tulee saattaja joukon mukaan, joka varmistaa turvallisen suorituksen. Osallistuja voi myös itse ottaa oman saattajan mukaan.

Tapahtumapaikka: Kärkjärvi (https://bit.ly/3BxagsM). Tapahtumapaikka on sorakuopassa, jossa on hyvin tilaa paikoitukseen. Sisätiloja ei ole tarjolla.

Opastus:  Vanha Viipurintie / 12 km keskustasta, opastus alkaa osoitteesta Rapattilantie 1, Lappeenranta. Seuraa opasteita. Navigaattoriosoite tapahtumapaikalle on Kärkjärventie 3, Lappeenranta.

Ilmoittautuminen: lomakkeen (https://forms.gle/C4zFevApdQZbrfdh9) kautta viimeistään sunnuntaina 18.9.2022 klo 20.00 mennessä.

Maksut: Ennakkoon 7€/3 € (alle 20v.), tapahtumapaikalla 10€/5 € (alle 20v.). Ennakkomaksut tilille FI47 5620 0920 2757 07, viestikenttään teksti 6kuppi. Tapahtumapaikalla maksuvälineenä vain korttimaksu. 

Lähtö: Aurinko laskee kello 19.30. Osakilpailun yhteislähtö tapahtuu arviolta kello 20.00. Mikäli valoisuutta on liikaa, siirretään lähtöä 10 minuttia kerrallaan eteenpäin.

Lähtöpaikalle on tapahtumapaikalta matkaa tietä pitkin noin 800 metriä, joten siirtyminen lähtöön soveltuu mainiosti verryttelyyn. Huom! Valloittajien lähtö on noin 400 metrin päässä. Lähtöihin siirrytään Jouslammentietä pitkin alla olevan kuvan mukaisesti. Lähtöön ei ole erillistä viitoitusta, mutta tiellä olevaan yhteen risteykseen on laitettu rastilippu opastamaan oikeaan suuntaan. Lähtöpaikalla on ohjattu ryhmittyminen lähtöön 19.50 alkaen.

Ilmoittautumisten varmistus: tapahtumapaikalla klo 19.00 - 19.30. Käy varmistamassa ilmoittautumisesi tapahtumapaikan teltalla.

Maali: Ns. kylmä maali, eli maalileimauksen jälkeen kilpailijan on tultava suoraan leimantarkistukseen tapahtumapaikalle. Viimeiseltä rastilta maaliin johtaa muovinauha, jota on seurattava. Loppuviitoituksen kulku näkyy yllä olevalta kartalta.

Sarjat ja matkat:

Urhot: 5,2 km ja 15 rastia (hajonnat)

Armit & Papat: 4,1 km ja 11 rastia (hajonnat)

Vaarit & Mammat & Junnut & Avoin: 2,7 km ja 8 rastia (hajonnat)

Valloittajat: 1,2 km ja 4 rastia (ei hajontaa, mukaan lähtee ohjaaja varmistamaan turvallisen radan kierron, myös oma ohjaaja voi lähteä mukaan)

Kartta:

Kartta 2021 (Matti Kyöstilä), päivitys 2022

Kartan mittakaava 1:10 000 Urhoilla, Armeilla, Junnuilla ja avoimessa sarjassa. Mittakaava 1:7 500 Papoilla, Mammoilla, Vaareilla ja Valloittajilla. Käyräväli molemmissa mittakaavoissa 5m.

Kartat ovat muovisuojuksissa. Määritteet on painettu karttoihin.

Maasto:

Maasto on monipuolista Etelä-Karjalaista suunnistusmaastoa. Kulkukelpoisuus on pääosin hyvä ja näkyvyys myös. Nuoremmissa metsän osissa saattaa kirkas lamppu ja pimeys hidastaa kulkua yllättävänkin paljon. Toisaalta varttuneemmissa osissa kulku tulee olemaan taas todella esteetöntä. Kartan erityispiirteenä on runsas kivien määrä ja suunnistajien tuleekin huomioida, että kartalle on kuvattu ainoastaan selkeimmin maastosta erottuvat kivet. Kivisyydestä huolimatta maastopohja on hyväkulkuista.

   

Järjestäjä ja ratamestari Juha Kivelä