26.1.2019

25.1.2019 Järjestetyssä urheilugaalassa seurastamme palkittiin Tuula Kaulio ja Arto Sopanen

Tuula - Pitkä ura suunnistuksen seuratyössä:

Suunnistus tunnetaan lajina, jossa seuratyön toimijat ehtivät palvella lajia vuosien varrella useissa aktiivirooleissa. Tuula on eteläkarjalaisten lajiharrastajien tuntema ja arvostama loistava esimerkki tästä. Tuula on toiminut seura-aktiivina jo yli 25 vuoden ajan, aina seuran perustamisesta lähtien. Seurauralle on mahtunut vastuullisia tehtäviä usean vuoden puheenjohtajapestistä lähtien. Lisäksi Tuula on toiminut pitkäaikaisena nuorisotoiminnasta vastaavana, useissa kilpailujen toimihenkilötehtävissä sekä - edelleenkin - aina luotettavana seuran järjestämien kilpailujen ja muiden tapahtumien ruokahuollosta vastaavana. Näiden lisäksi Tuula on varmistanut myös seuratyön jatkuvuuden kasvattamalla omat lapsensakin seuran aktiivitoimijoiksi. Seurassa tehdyn työn ohella Tuula on toiminut jo useiden vuosien ajan Kaakon Suunnistus ry:n hallituksessa sihteerinä vaikuttaen suunnistuksen lajitoimintaan myös aluetasolla.

Tuula palkittiin kunniakirjalla ja Veikkauksen 500€ Jokeri-palkinnolla. Palkinnon säännöissä toivottiin lahjoittamista oman seuran ulkopuolelle ja Tuula valitsi Vehkataipaleen lasten liikunnan riemu-kerholle. https://kylat.ekarjala.fi/vehkataipale/2017/03/10/vehkataipaleen-liikunn...

 

Arto - 35000 eteläkarjalaisen näkymätön liikuttaja:

Kuntosuunnistuksen suosio kasvaa vuosi vuodelta entistä suuremmaksi. Maastossa liikkuminen ja siellä järjestettävät kuntourheilutapahtumat muodostavat tärkeän osan nykypäivän ihmisen urheiluharrastuksessa. Raja-Karjalan Suunnistajien Maanantairastit kuuluvat olennaisena osana Etelä-Karjalan urheilutarjontaan huhtikuusta lokakuuhun. Maanantairasteista on vuosien varrella muodostunut Etelä-Karjalan suosituin kuntosuunnistustapahtuma, joka liikuttaa joka kesä noin 3700 kunto- ja kilpasuunnistajaa. Osallistujien ikä vaihtelee neljän ja 90-vuoden välillä.

Raja-Karjalan Suunnistajien Maanantairastit -tuotteen muodostumisessa merkittävänä tekijänä vuosien varrella on ollut Arto Sopanen. Arto toimi 10 vuoden ajan Raja-Karjalan Suunnistajien harrastesuunnistuksesta vastaavana ja samalla pyyteettömänä talkootyöntekijänä Maanantarastien järjestämisessä. Moni Etelä-Karjalan alueen suunnistaja tunnistaa varmasti Arton Maanantairastien tulospalvelukoneen takaa. Kuntosuunnistustapahtuman järjestämisestä näyttäytyy osallistujalle vain pieni osa. Taustalla on paljon työtä karttojen, ratasuunnittelun, rastien maastoon viennin sekä itse tapahtuman ja tulospalvelun järjestämisessä. Siinä, että Maanantairasteista on muodostunut laadukas ja suosittu tapahtuma, on Arton työpanoksella suuri merkitys. Huomionarvoista on myös se, että näiden vuosien aikana Arton vastuulla olleiden Maanantairastitapahtumien kautta liikkui yhteensä noin 35000 eteläkarjalaista kuntourheilijaa. Merkittävästä liikuttajasta on kyse!

Linkistä kaikki muut palkittavat ja myöhemmin myös kuvia

https://www.eklu.fi/urheilugaala/urheilugaala-2019/

Seura onnittelee palkittuja!

  

Kuvateksti: 
Tuula ja Jokeri-palkinto

Kuvateksti: 
Arto ja seura-aktiivi palkinto