Rakkaalle ostettu Condes-ratamestariohjelmisto on kaikkien seuran jäsenten käytettävissä. Ohjelman voi ladata netistä olfellowsin kotisivuilta (ohjelman lataussivu), josta myös löytyy ohjeita ja oppaita ohjelman käyttöön. Lisenssitiedot ohjelman aktivoimista varten voit pyytää sähköpostilla osoitteesta, mail@rakas.net. Condesia voi myös käyttää ilman aktivoimista, mutta tällöin rastien ja ratojen määrä on rajoitettu.

Condesiin saa ocad-kartan taustakartaksi, jonka avulla pystyy suunnittelemaan radat esim. harjoituksiin tai maanantairasteille. Karttoja voit kysellä ainakin Kaulion Tuomakselta ja Närhen Pentiltä. Varsinkin maanantairastien suunnittelua helpottaisi, jos ratamestarit käyttäisivät ohjelmaa, koska se helpottaa työtä kun radat tulostetaan.

Condes Quickstart oppaan ja käsikirjan voi ladata olfellowsin sivuilta.

Olen tehnyt kuvallisen ohjeen Condes_ohje.pdf, jonka avulla pitäisi päästä alkuun Condesin kanssa.

Condesin päivittäminen

Condes kannattaa päivittää ennen käyttöä uusimpaan versioon. Päivityksen tarkastamisen voi ajaa seuraavasti: Käynnistä-valikkos -> Ohjelmat -> Condes 8 -> Autoupdater. Jos autoupdater löytää uudemman version, niin sitten vain sen lataus ja asentaminen.
Ohjelman voi laittaa tarkistamaan aina käynnistyessään, onko uudempia versioita tarjolla. Kyseisen astuksen saa päälle valikosta Tiedosto -> Yleiset asetukset tälle tietokoneelle -> Automaattipäivitys (tähän kohtaan merkki, jos haluat automaattisen tarkistuksen päälle).

Jos sinulla on ongelmia ohjelman kanssa tai muuta kysytävää sen käytöstä, niin voit laittaa kommenttia tämän kirjoituksen perään tai sitten sähköpostilla Tuomakselle.