Rakas-rastit 2021

 

Tänä vuonna kilpailukeskuksemme sijaitsee viime vuodesta tutulla pakettipellolla, jossa on hyvin tilaa operoida. Maastossa samaa on vain maalisuora.

Keskimatkan ratojen suunnittelussa on pyritty ohjeaikoihin ja matkalle tyypilliseen luonteeseen. Luonne on helpompi toteuttaa kuin ohjeaikojen pysyvyys. H21 sarjan ohjeajasta olen tällä hetkellä eniten huolissani, miten saadaan viiden parhaimman aika välille 30-35 min, kun tätä kirjoittaessa ilmoittautuneita on vasta kaksi kovaa. Tällä kertaa keskimatkan tyypillisyys tarkoittaa, että ole huolellinen mitä väliä suunnistat. Kartalla radat ovat selkeitä, mutta on niitä näyttöjä, että selkeäkin voi kiirehtiessä muuksi muuttua, toivottavasti ei kellään nyt käy niin.

Maasto on arvokisamaaston veroista; ei ole aukkoja, teitä, hakkuujätettä, huonoa pohjaa. Eri sarjoille on saatu katettua heidän suosimaa maastoa. Kokeneimmilla jyrkimmät penkat on kierretty, vaikka jyrkännerasteja onkin. Keskikokeneet pääsevät haastaville mäkialuille, jotka on hienosti kartoitettu. Nuorimpien radoilla näkyvyys ja kuljettavuus ovat hyviä, jotkin heikoimmat urat ei ole kartalla, selvyyden vuoksi ja tarkoituksella. Lehti alkaa juuri tulemaan pehmentämään suunnistajan etenemistä ja taitaa se näkyvyyteenkin vaikuttaa, muttei meillä, kuusissa ja männyissä niitä vähemmissä määrin esiintyy.     

Kartta on Ryypön Topin taattua laatutyötä ja maasto tietyiltä osin niin pienipiirteistä, että tarjoamme ruotsin malliin 45 sarjoista alkaen 7 500 mittakaavan.

Kilpailukutsusta poiketen lähtöjen määrän jouduimme tuplaamaan, lähtöjen väli on vain 150 m.

 

Useimmiten suunnistuskisoissa paras suunnistaja voittaa ja 22.5 emme tästä tule poikkeamaan.

 

Tervetuloa Pottikylään

Jani

14.5.2021