Tapahtuman ajankohta ja paikka:

12.11.2018 18:00
Lauritsalan urheilukenttä, Kuntokatu, Lappeenranta

Tietoa tapahtumasta:

Dark-O tulee Lauritsalaan!

Lue ennakko ja ohjeet alta - ja ilmoittaudu!

Ilmoittautumiset: https://goo.gl/forms/xf2I7nfhO94IEPkq1

Onko yöparisprinttiviestisuunnistuksessa pimeää? Voiko parisprintissä olla pitkä yö? Juostaanko ympyrää? Pääseekö uimaan? Missä on Dark Vader? Kaikki tämä selviää alla olevasta ennakosta tai viimeistään maanantaina 12.11. illalla. Ilmoittautua voit aina sunnuntaihin saakka.

Ennakko

Etelä- Karjalan suunnistuksen neulanterävä neulankärki eli Dark-O parkkeeraa karavaaninsa maanantaina 12.11.2018 Lauritsalaan. Lauritsalan urheilukentällä sijaitsevasta tapahtumakeskuksesta käytävä Raja-Karjalan Suunnistajien isännöimä suunnistusiloittelu on taattua Dark-O-tavaraa. Lyhyet radat, reilu meininki. Mutta jotain uuttakin on taas padoissa keitetty.

Nimittäin... Sitä ei helposti uskoisi, totta se on. Tarjolla on tiettävästi maailman ensimmäinen sprinttisuunnistuksen Pitkä yö eli pitkä yösuunnistusosuus. Illan sarjat ovat tutut 2x2 ja 3x2. Matkaa linnun tietä 2x2-sarjassa tulee molemmilla osuuksilla 1,1-1,1km. Samoin 3x2-sarjan kaksi ensimmäistä osuutta ovat pituudeltaan 1,1-1,1km, mutta loppuun rävähtää molemmille viestinviejille tuo armoton Pitkä yö. Ja sillä pituutta hulppeat 1,9-1,9km. Siinä alkaa jo reisi tutista!

Jos haluat tulla kokeilemaan pimeäsuunnistusta helppoon maastoon ihan itseksesi, niin sekin onnistuu. Nyt ei eksymisvaaraa ole! Ilmoittaudu rohkeasti mukaan, ennakkoon ilmoittautuneille yöensikertalaisille tarjoamme kartan maksutta!

Muutakin erikoista on tarjolla. 

Nimittäin... Otapa uima-asu mukaan, jos uskot, että kamppailet illan nopeimman tittelistä. Kyseessähän ei ole kilpailu (eipä...), mutta järjestävä taho haluaa kunnioittaa illan nopeimpia joukkueita molemmissa sarjoissa luovuttamalla heille pääsylippuset happening centerin välittömässä läheisyydessä sijaitsevaan Lauritsalan uimahalliin. Jos sattuu, että joukkueesi ei voita, niin ainahan simhalleniin voi mennä huuhtomaan tappion katkeran kalkin - tässä tapauksessa toki omakustanteisesti. Sisään (ilman nastoja) 19.15 saakka. Speedot mukaan, uimashortsit ei sallittu.

Ja tämäkin vielä... Jos aikataulut oikein natsaavat, niin Dark Vader - tuo kaikkien Dark-O-tapahtumien väsymätön suojelija - saattaa piipahtaa tapahtumassa. Varo silloin valomiekan heilahdusta.

Vielä loppuun ratamestarin lausunto. Ratasuunnittelun tavoitteena on (jälleen kerran) ollut viestihajontojen epätasa-arvoisuus ja se onkin tällä kertaa toteutunut mukavasti. Myös kaikenmaailman tolkuttomaan kikkailuun on sorruttu hienosti. Rastien sijoittelussa on mukaan saatu niin lähekkäin sijaitsevia rasteja, että edes sääntöjen rajamailla ei enää voida sanoa oltavan. Pitkällä yöllä arvioitu kilometrivauhti tippuu merkittävästi mm. pimeyden vuoksi. Muille osuuksille on perinteiseen tyyliin sytytetty valot pimeyksien reunoille.

Tapahtumaohjeet
- Ilmoittautuminen osoitteessa rakas.net su 11.11. klo 23.59 mennessä. Jälki-ilmoittautuneille armopaloja/-karttoja voi olla. Tai sit ei. Ehkä on. Ehkä.
- Ilmoittautumisten rekisteröinti ja tapahtumamaksu (10e/joukkue, alle 20v 0e/joukkue) paikan päällä 17.30 alkaen. Sinne paikan päälle pääsee navigoimalla osoitteeseen Kuntokatu, Lappeenranta.
- Pukutilojakin on.
- Muista nollata emit. Verryttely Kuntokadulla kohti Lauritsalan keskustaa. Talvehtiville urheilu- ja pallokenttäalueille meno on kielletty (pois lukien pukutilat). Lisäksi kenttien lähimaasto tietenkin kiellettyä nounou-aluetta muutoin kuin darkkailutehtävissä klo 18 jälkeen.
- Siirtyminen lähtöpaikalle yhteissiirtymänä klo 17.50.
- Startti 18.00.
- Joukkueella on oltava yksi emit-kortti, joka toimii samalla viestikapulana.
- Leimaa rasteilla ja myös vaihdossa. Kaikilla osuuksilla. Paitsi viimeisellä osuudella leimataan rastien lisäksi maalissa, eikä vaihdossa.
- Vaihto: Leimaa vaihdossa. Luovuta emit keverillesi vaihtopuomin yli. Kaveri ottaa antamasi emitin sekä kartan karttatelineestä ja lähtee maastoon.
- Kartta on sprinttisuunnistuskartta 1:4000, käyräväli 2m.
- Kartalla on aitoja, joissa on aukkoja/portteja. Suljettu/kielletty aukko/portti on merkitty karttaan kielletyllä värillä. Avoimissa ja sallituissa tällaista väriä taas ei ole.
- Älä mene kielletyille alueille. Ovat kartassa.
- Varovaisutta kadun/tien ylityksiin ja ahtaisiin kujiin - jos sellaisia tulee vastaan. Väistä autoja ja muita kadulla/tiellä/maastossa liikkujia.
- Jalkaan suositus on nastari tai hyvin pureva nappula. Muu varustevalikoima oman maun mukaan. Lamppu otsalla on tietysti ehkä kiva. Maasto on... monipuolista, polkuisaa.
- Jokainen suunnistaa omalla vastuullaan.

Iloista iltaa Lauritsalassa!