20.6.2023

PorvooJukola 2023 on ohi ja rankasta reissusta hetki ehditty palautua. Aika miettiä miten meillä meni.

Joukkueita saatiin kasaan hyvä määrä, mikä jo etukäteen ilahdutti. Lisäksi kaikenlaisista liikkeellä olevista viruksista huolimatta joukkueet selvisivät hyvin pienillä viimehetken muutoksilla. Venla-joukkueita oli 5 ja Jukola-joukkueita 4, alla kuvissa lähes kaikki joukkueiden jäsenet. 

Joukkueiden sijoitukset:

Venlat:
RaKaS 1 93.
RaKaS 2 384.
RaKaS 3 801.
RaKaS 4 555.
RaKaS 5 1111.

Jukola:
RaKaS 1 183.
RaKaS 2 Hyl, mutta  joukkue juoksi loppuun asti ja olisi ollut noin sijoilla 350.
RaKaS 3 789.
RaKaS 4 1096.

Kaikenlaista näin moneen suoritukseen viestien aikana mahtuu, seurateltalla jälkipeleissä on kuultu mm. krampeista, mahaongelmista, kompassin hajoamisesta, kuumuudesta, haastavista rasteista, kunnon puutteesta jne. Ihan parhaimpaan ei siis ylletty, mutta suorituksissa oli silti myös ilahduttavia onnistumisia, haastavistakin rasteista selvittiin ilman katastrofeja ja osalla päivän kunto oli parempi kuin odotettu. Lisäksi yösuunnistukseen ja valvomiseen lämmin sää oli varsin mukava. Seuran teltta-alueella oli hyvä pöhinä ja fiilis. Huoltojoukot olivat laittaneet evästä pöytään ja mehua ja urkkajuomaa tankkasi mielellään helteellä. Iso teltta antoi sopivaa varjoa iltapäivään. 

Mitä muuta Jukola tarjosi? Ainakin uria, pöllyävää tomua, kivikkoa, valvomista, huippujen kisan seuraamista, jännitystä vaihtoalueella, venlojenviestin vaihtoalueen sadettimen virkistystä, telttasaunat, kannustushuutoja, ystäviä ja hymyjä.
Ensi vuonna ehdottomasti taas uudestaan!