Tulokset ja analyysit

Reittihärveli

Tapahtuman tiedot

Aika: 
10.6.2019 - 17:00
Paikka Lankkumäki
Opastus Vaalimaantie / 16 km keskustasta
Osoite: 
Konelantie 39, Lappeenranta (Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 10 000 Kartan vuosi: 2018
Kartan tekijä: 
Kyöstilä Matti

Toimihenkilöt

Ratamestari Eskelinen Jussi
Järjestäjä: 
Hautaniemi Petri

Ennakko

Täyskäsi Lankkumäestä!

 

Lähestyvän Kangasala-Jukolan kunniaksi Maanantairastit suuntaa tällä kertaa Raipon Lankkumäkeen, aivan vuoden 2016 Lappee-Jukolan lähimaastoihin. Tarjolla on varsinainen suunnistuksen täyskäsi, jolla kaikki ulkoilmaliikunnan ystävät saavat haluamansa määrän karttatehtäviä. (Jopa Jukolaan valmistavaa treeniä hamuavat on huomioitu! Katso tämän ennakon lopusta tarkemmat tiedot Maanantairastien kyljessä järjestettävästä kevyestä yhteislähtöharjoituksesta!)

 

Lankkumäen maasto on mainiota paikallista. Pääosin hyvä näkyvyys, jonkin verran korkeuseroja ja kohtuullinen maastopohja. Hitaampaakin vihreää kartalta löytyy, mutta näitä on ratasuunnittelussa vältelty minkä osattu. Alueen keskellä on laaja mäkialue, jossa talven lumet ja kevään myrskyt ovat tehneet tuhojaan, mutta radat eivät sen lähelle mene. Joka tapauksessa tuon kaatuneiden puiden alueen ja tietenkin myös kartalle merkittyjen kiellettyjen alueiden kohdalla muista Jutin viisaat sanat: "älä mene shinne".

 

C-rata (1,6km/7 rastia) starttaa kohti lähimäkeä ja käy pyörähtämässä viereisellä metsäalueella. Mennen tullen ylitetään mukavaa niittyä ja yksi kookkaalta vaikuttava ojakin, josta kuitenkin pääsee hyvin yli. B-radalla (3,8km/10 rastia) kattauksena on tarkkaa suunnistusta, juoksupätkää ja lyhyiden suunnanvaihtovälien lisäksi pari pidempääkin rastiväliä. Loppuun vielä lähimäen ylitys ennen kuin suoritus päättyy. A-radan (5,1km/14 rastia) luonne on "keskimatkatyyppinen"; Tarjolla on tarkkaa suunnistusta, suunnanvaihtovälejä ja runsaasti rasteja. Yhdellä rastilla käydään kaksi kertaa eri suunnista lähestyen, joten muistatahan leimata molemmilla kerroilla.

 

HUOM! Radat on laadittu ns. "suunnistus edellä", joten maaston luonteen vuoksi lähtöihin liittyy kaksi huomioitavaa asiaa. Ensinnäkin lähtöpaikkoja on tällä kertaa kaksi: A- ja B-radoille "Lähtö 1" ja C-radalle (sekä alla kuvatulle yhteislähtöharjoitukselle) omansa "Lähtö 2". Vain kunkin radan oma lähtöpaikka on merkitty valitsemasi radan karttaan, joten sen suhteen ei pulmia ole. Kaikki radat tulevat samaan maaliin. Ja toisekseen: vanha Konelan piha-alue tarjoaa mainiot puitteet pysäköinnille ja tapahtumakeskukselle ja sen myötä tarjoutuu mitä luontevin mahdollisuus aina tärkeään alkuverryttelyyn: tapahtumakeskuksesta on lähtöön 1 (A+B) matkaa reilu kilometri ja lähtöön 2 (C + yhteislähtöharjoitus) n. 500m. Siirtymät lähtöihin ovat maatietä pitkin, joten kulje tien laidassa ja noudata varovaisuutta.

 

Katso alla myös tiedot Maanantairastien yhteydessä järjestettävästä kevyestä yhteislähtöharjoituksesta! Harjoitus on avoin kaikille. Yhdellä ja samalla Maanantairastit-maksulla irtoaa myös tämä treeni, ei siis erillistä harjoitusmaksua!

 

Tervetuloa viettämään kesäistä suunnistusiltaa Lankkumäkeen!

 

 

 

YHTEISLÄHTÖHARJOITUS MA 10.6. klo 17:15

 

Maanantairastien yhteydessä kevyt yhteislähtöharjoitus hajonnan kera.

 

-Kevyt ja leikkimielinen (jep...) yhteislähtöharjoitus Jukolaan valmistavaa treeniä kaipaaville ja kaikille muillekin yhteislähdön tunnelmasta nauttiville. 

-Avoin kaikille.

-Matka 2,6km/8 rastia.

-Hajontaa on. (Perinteisistä poikkeavia hajontakuvioitakin voi olla...) 

-Letkajuoksuakin lienee tiedossa - ainakin alussa.

-Liput ja emitit on.

-Startti klo 17.15.

-Maanantairastien yhteydessä järjestettynä harjoitus sopii mainiosti verryttelyprologiksi ennen varsinaista Maanantairastisuoritustasi. Nyt on siis mahdollisuus tehdä todellinen tuplatreeni!

-Ei erillistä maksua, samalla Maanantairastien osallistumismaksulla saat sekä perusradan (A, B tai C) että yhteislähtötreenin! (Toki voit niin halutessasi osallistua vain yhteislähtöharjoitukseen tai normaaliin kuntosuunnistukseen.)

-Lähtöpaikka on "Lähtö 2", jonne on matkaa tapahtumakeskuksesta/paikoituksesta noin 500m. 

-Kartan yhteislähtöharjoitukseen saat yhteislähdon lähtöpaikalla.

-Karttojen määrän arvioimikseksi pyydämme ennakkoilmoittautumisia su 9.6. klo 20 mennessä sähköpostitse jussi.eskelinen@live.fi 

 

Tiedossa on hyvät ravit – tule ihmeessä!

Paikan koordinaatit 60.9127 / 28.1083