Tulokset ja analyysit

Reittihärveli

Tapahtuman tiedot

Aika: 
13.6.2016 - 17:00
Paikka Louhimo
Opastus Korkea-ahontie (14790) 18 km keskustasta
(Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 10 000 Kartan vuosi: 2013

Toimihenkilöt

Ratamestari Jussi Eskelinen

Lisätiedot

Reittihärvelissä myös ratamestarin reittiehdotukset ja kommentit!

Ennakko

Louhimo haastaa

Jukolan Viesti, tuo suunnistajan jouluvappujuhannus, tarjoaa haastavia suunnistustehtäviä. Niinpä on paikallaan, että Jukola-viikon Maanantairastien teema on sen mukainen. Louhimon monipuolinen, paikoin upea maasto, kohtuulliset korkeuserot ja vaihtelevat rastivälit valmistavat sinut keskikesän suunnistusjuhlaan, olitpa sitten osallistumassa Jukolaan Jussina, Venlana tai katsojana.

Ratapituudet ovat ratojen haastavuudesta ja toisaalta Jukola-herkistelystä johtuen hieman totuttua lyhyemmät:
A-rata 4,8km (14 rastia)
B-rata 2,7km (12 rastia)
C-rata 0,9km (6 rastia)

A-rataa luonnehtii mukavasti sana "vaativa". Rastipisteet ovat osin helppoja, mutta tiukempiakin lippuja löytyy. Reitinvalintatehtävät ja paikoin korkeuserot kuitenkin haastavat suunnistajan huolella. Jukolan täsmätreeninä alkumatkaan sisältyy päätäraavituttava 1284 metrin rastiväli. Rata risteää useaan otteeseen; ole tarkkana, että luet oikeaa rastiväliä.

B-radalla päästään heti alkuun Jukola-tunnelmaan: Avauksena hieman pidempi, selkeä ykkösväli, jonka jälkeen matkan tekoa rytmittävät lyhyemmät rastivälit. Rata välttelee suurimpia korkeuseroja ja tarjoilee loppupuoliskolle hienoja järvinäkymiä Suuren Pyhäkalan rantamaisemissa.

Helppo C-rata tukeutuu polku-uriin, johdatteleviin maastokohteisiin ja selkeisiin rastipisteisiin. Mutta löytyypä tältäkin radalta kohta, jossa selkeästi suorin reitti ei ole nopein - pieni kierto kannattaa.

A-radan suunnistajille on tarjolla bonusfiilistely. Aletaan nimittäin olla pelipaikoilla, koska rastilta 39 on noin kilometri matkaa Jukolan parkkialueelle. Maanantaina auto kannattaa kuitenkin vielä ohjata Maanantairastien tapahtumakeskukseen, joka on Louhimon kivilouhos Korkea-ahon tien varressa. Muistathan, että tapahtumakeskuksesta löytyville kivi-/murskekasoille ja louhosjyrkänteiden reunoille meneminen on ehdottomasti kielletty.

Tervetuloa Louhimoon!

Paikan koordinaatit 60.9439 / 28.0727