Tulokset ja analyysit

Reittihärveli

Tapahtuman tiedot

Aika: 
13.7.2020 - 17:00
Paikka Rakuunamäki
Opastus -
Osoite: 
Mannerheiminkatu, Lappeenranta (Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 4 000 Kartan vuosi: 2017
Kartan tekijä: 
Klemola Saul

Toimihenkilöt

Ratamestari Kiuru Jani
Järjestäjä: 
Kaulio Markku

Lisätiedot

Tässä ratamestarin ajattelemat ihanne radat (facebookissa myös radat joita pystyy suurentamaan):

Kuvateksti: 
3,7 km

Kuvateksti: 
2,3 km

Ennakko

Suomen paras kuntosuunnistus sprintti 2020?

Sprintti on lyhyt, jatkuvaa keskittymistä ja täysivauhtista etenemistä vaativa suunnistusmatka, joka kilpaillaan pääasiassa rakennetussa ympäristössä. Radat laaditaan siten, että reitinvalinnoista ja niiden toteuttamisesta saadaan riittävän vaativia ja yksityiskohtaisia. Näin on suunnistuksen lajisääntöihin kirjoitettu. 

Voimme tarjota asiakkaille: niin kipakkaa sprinttiä ettei täyttä vauhtia voi virheettä pitää yllä, ratasuunnittelussa pyritty välttämään korkeuseroja, että vauhti pysyisi korkeana, nasakat rastipisteet, kisapukit, irtomääritteet (pitää itse repiä omasta kartasta) virtuaalisia aitoja, Rakuunamäen (entinen varuskunta-alue) todella kaunista miljöötä, kokea olevansa oikea urheilija alkulämmittely ja loppuverryttelyineen, sillä rata on sähäkkä.

Kaikkeen emme mekään pysty: rankipisteitä ei heru ja edes neuvovia saati hylkääviä ratavalvojia ei ole.    

Kuvateksti: 
Rakuunamäki

Koska suunnistus ei ole yhteiskunnasta irroitettu niin täälläkin pätee samat trendit, toiset tykkää ja toiset ei. Ja se "oikea" mielipide pitää kertoa kovaan ääneen. Sitten on se osa eli se suurin osa, joka pitää tai ei pidä niin pajoa, mutta jättää asian omaan tietoonsa. Minä pidän ja osa perusteluista; ei ole paarmoja, ei ole hyttysiä, ei ole nasakoita kuusen oksia, ei ole mutaa, suota, pystyvihreetä... mutta on; nopeaa päätöksentekoa, iloa edetä kovan alustan myötä itselle lujaa vauhtia, virheitä joita ei voi mitenkään paikata, koska sekunnit ratkaisee paremmuuden.   

Sprintissä keskustellaan useasti kielletyistä alueista: Lista niistä löytyy vaikka tuolta: https://www.suunnistusliitto.fi/kilpailu/saannot-ja-ohjeet/sprinttisuunnistuksen-kielletyt-kohteet/ , mutta pitkälle pääsee kun käyttää sitä kuuluisaa maalaisjärkeä. Jos on istutettu pensasaita, kyllä se kierretään, jos on jyrkänne josta pitäisi kiivetä yli tai hypätä korkealta alas, kyllä ne kierretään. Sitten on lisäksi paikkoja joille järjestäjä ei toivo osallistujien menevän esim tiet, taloyhtiöt joilta ei ole lupaa kysytty tai saatu, järjestäjän tekemiä lisärajoituksia parempien ratojen toivossa. Nämä edellä mainitut löytyy kartasta ja ao. karttaleikkeestä, niitä noudattamalla kaikilla on hauskempaa. 

Kuvateksti: 
Esimerkkikuva kielletyistä alueista

Kartta pitää ratojen osalta täysin paikkaansa, joitakin rakennustöitä ja kaivauksia on, ne on lisätty karttaan ja ne pääosin kierretään.

Muistutus vielä, että emmehän menisi tansseihinkaan nastareissa, kun ei se suorituskaan siitä paranesi.

Ratoja on kaksi:

3,7 km 19 rastia

2,3 km 13 rastia

 

Tervetuloa

Terveisin mestari

Paikan koordinaatit 61.0598 / 28.1756