Tulokset ja analyysit

Reittihärveli

Tapahtuman tiedot

Aika: 
14.8.2017 - 17:00
Paikka Pakkala
Opastus Mantereentie / 18 km keskustasta
Osoite: 
Mantereentie 310, Taipalsaari (Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 10 000 Kartan vuosi: 2015
Kartan tekijä: 
Kyöstilä Matti

Toimihenkilöt

Ratamestari Joonas Hirvi

Ennakko

Nyt on vauhdikasta ja hyvä kulkuista kangasmaastoa tarjolla Taipalsaaren Pakkalassa.  Polkurikas kangasmaasto ja vähäiset korkeuserot tarjoavat vauhdikasta suunnistusta kaikilla radoilla. Aikaisemmin toukokuussa on kyseisellä kartalla suunnistettu kuntorastit, tuolloin lähtöpaikkana toimi pohjoisempi hiekkakuoppa. Tällä kertaan tapahtumakeskuksena toimii itäinen hiekkakuoppa aivan Mantereentien vieressä, samainen hiekkakuoppa toimi myös vuoden 2015 Rakas-rastien kilpailukeskuksena.

Jokaisen radan rastimääritteistä jo näkee Pakkalan maaston olevan hyvin suppavoittoista, sillä valtaosa rastipisteistä on joko suppia tai laakeita kuoppia. Rasteja on jälleen tarjolla kaikilla radoilla runsaasti, joten rastivälit pysyvät suhteellisen lyhkäisinä. Paikoitellen rasteja on lähellä toisiaan, joten saattaa olla hyvä ratkaisu tarkistaa rastikoodi, ettei tule otettua hylsyä.

Hiekkakuopan vieressä olevan Saparlammen ansiosta kaikki radat lähtevät samaan suuntaan liikkeelle. Kaikilla radoilla pääsee nauttimaan hyvästä kulkemisesta heti alusta alkaen. B-ja C-rata selviävät vähemmillä nousumäärillä kuin A-rata, jolla pääsee tekemään tuttavuutta useamman supan pohjalla. Lyhyin eli C-rata käy pyörähtämässä lähi-alueen soiden ympäri maastossa, jossa näkyväisyys pysyy hyvänä ja suunnistamista on tukemassa polkuja. Pidemmät radat ovat samankaltaisia radoiltaan, supparasteja ja lyhyitä välejä. A-rata koukkaa pidemmät lenkit kartan läntisemmällä ja koillisessa osassa. 

Tällaisia ratoja olisi Pakkalassa tarjolla:

A-rata: 6,1 km/ 18 rastia

B-rata: 4,1 km/ 11 rastia

C-rata: 2,4 km/ 8 rastia 

Tervetuloa Pakkalaan suunnistamaan.

Paikan koordinaatit 61.1761 / 28.2251