Tulokset ja analyysit

Reittihärveli

Tapahtuman tiedot

Aika: 
15.7.2019 - 17:00
Paikka Louhimo
Opastus Korkea-ahontie (14790) 18 km keskustasta
Osoite: 
Korkea-Ahontie 1197-1201, Lappeenranta (Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 10 000 Kartan vuosi: 2013
Kartan tekijä: 
Ryyppö Toivo

Toimihenkilöt

Ratamestari Hirvi Joonas
Järjestäjä: 
Mouhu Reijo

Ennakko

Louhimoon!

Maanantaina kuntorastit suuntaavat Louhimon maastoon, tarkemmin ottaen Louhimon itäpuolelle. Louhimon idänpuoleinen alue tarjoaa monipuolista maastoa: Paikoin luvassa on upeaa ja nopeaa juoksualustaa, mutta välillä tiheämmät kasvillisuudet hidastavat kulkijaa. Kohtuulliset korkeuserot ja eripituiset rastivälit tarjoavat hyvää suunnistettavaa reittiä kaikentasoisille menijöille.
Jokaisella radalla on runsaasti rasteja ja rastivälit ovat paikoitellen lyhkäisiä, joten tarkkana rastikoodien sekä erityisesti perhoslenkeillä tarkkana oikean kiertosuunnan kanssa. Ratamestarin luoma ratatarjonta näyttää seuraavanlaiselta:
A-rata 5,0 km (15 rastia)
B-rata 3,6 km (11 rastia)
C-rata 1,7 km (7 rastia)

Vähäisten polkujen ja hidaskulkuisten alueiden vuoksi C-rata kiertää pienellä alueella lähellä louhimoa, mutta tästä huolimatta tarjolla on selkeitä rastipisteitä, polku-uria ja suunnistusta tukevia metsäkohteita. Pidemmillä radoilla (A&B) päästään jo vähän kauemmaksikin louhimosta. Tarjolla on molemmille radoille tarkkoja rastipisteitä sekä molemmilla radoilla päästään ihastelemaan Pyhäkala-järven maisemaa. Maasto voi olla välillä hidasta tai hyvinkin nopeaa, riippuen tietysti reitin valinnoista mistä tahtoo kulkea kohtia seuraavaa rastia. 
Tapahtumakeskuksena toimii taas tuttu Louhimon kivilouhos, joka on aivan Korkea-ahon tien varressa. Tervetuloa maanantaina Louhimoon!
 

Paikan koordinaatit 60.9439 / 28.0727