Tulokset ja analyysit

Reittihärveli

Tapahtuman tiedot

Aika: 
24.8.2015 - 17:00
Paikka Pyhäkala
Opastus Korkea-ahontie (14790) 17 km keskustasta
(Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 10 000 Kartan vuosi: 2011

Toimihenkilöt

Ratamestari Reijo Mouhu

Ennakko

Jäähyväiset Pyhäkalalle?

(Varoitus: Teksti sisältää juonipaljastuksia.)

Jo vuosia iltarastikäytössä ollut Pyhäkalan itäinen kartta saattaa ensi maanantaina olla viimeisessä palveluksessaan. Asioista tavallisesti perillä olevista lähteistä saadun tiedon mukaan kartan mukanaolo ensi vuoden Maanantairastikäytössä on ns. liipasimella. Niinpä siinä on yksi hyvä syy lisää startata Maanantairasteille.

Pyhäkalan maasto on haastavasta päästä. Maaston kulkukelpoisuus vaihtelee voimakkaasti nopeasta avokalliosta tiheään kuusikkoon ja ”rytöpeltoon”. Usein kilometriajat ovat täällä olleet keskimääräistä hitaampia. Joten kuntoa tarvitaan. Mutta myös taitoa. Etenkin illan A-rata (5,3km/20 rastia) haastaa suunnistajan. Joukossa on tiukkoja rastipisteitä ja jo tuo muhkea rastimäärä puraisee nopeutta pois. B-rata (3,0km/13 rastia) välttelee vaikeimmat rastipisteet, mutta nousua ja laskua tarjoillaan myös täällä. C-rata (1,5km/7 rastia) seurailee alun suunnistuksellisemman metsäosuuden jälkeen polkuja ja pellon reunoja, jotka helpottavat reitillä pysymistä.

Kaikilla radoilla on radan keskivaiheilla viitoitettu pellon ylitys. Sinisellä kuitunauhalla merkitty viitoitus kulkee pellon reunoja pitkin. Seuraa ehdottomasti viitoitusta.

Ja sitten juonipaljastuksiin: Vuoden 2009 Mikkeli-Jukolan ratamestarityötä kunnioittaen illan kaikilla radoilla on yhteinen ykkösrasti.

Tervetuloa Pyhäkalaan! HUOMAA NÄMÄ!

  • -  Kartassa ”tonttivihreällä” värillä esitetyille tonttialueille ja viljellyksi merkityille pelloille (”pistepellot) meneminen on ehdottomasti kielletty.
  • -  Kartta-aluetta halkovat maantiet, jotka on merkitty kielletyksi reitiksi.
  • -  Reitti lähtöön kulkee maantien laitaa pitkin – varo liikennettä.
  • -  Alueella on runsaasti avokallioita, isoja jyrkänteitä sekä vanha kivilouhimoalue. Liiku

    kallioilla/jyrkänteillä varovaisuutta noudattaen.

  • -  Noudata reitillä olevaa viitoitusta (merkitty sinisillä kuitunauhoilla).
  • -  Mustikoita ja vadelmia on maastossa runsaasti. Varo etteivät ne vie kaikkea huomiota

    suunnistukseltasi! 

Paikan koordinaatit 60.9531 / 28.0954