Tulokset ja analyysit

Reittihärveli

Tapahtuman tiedot

Aika: 
2.5.2016 - 17:00
Paikka Tuppila
Opastus Vanha Viipurintie (390) / 17 km keskustasta
(Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 10 000 Kartan vuosi: 2014

Toimihenkilöt

Ratamestari Jussi Eskelinen

Ennakko

Nyt suunnistetaan!

Tuppila. Paljon on siitä maastosta sanottu ja legendoja sieltä elää yhden jos toisenkin mielissä. Ja taas mennään. Vapun jälkeisissä tunnelmissa Maanantairastit palaa sotahistorialliseen suunnistusmaastoon. Tapahtumakeskus louhosalueen vieressä on helposti saavutettavissa ja parkkitilaakin löytyy. Niinpä odotettavissa on jatkoa vilkkaana alkaneelle Maanantairastikaudelle.

Kuten tunnettua, niin polkujuoksulla ei Tuppilassa selvitä, vaan kunnon oikeaa suunnistusta on tarjolla tälläkin kertaa. Luonnollisesti eri ratojen vaikeus/helppoustasot huomioiden. Maaston kulkukelpoisuus vaihtelee voimakkaasti nopeasta avokalliosta tiheikköihin. Kilometriajat ovat usein olleet täällä keskimääräistä hitaampia, tämän vuoksi ratapituudet ovat nyt hieman totuttua lyhyemmät. Lyhennetyistä matkoista huolimatta suunnistamaan pääsee reilusti kyllä kaikilla radoilla. Helppo C-rata (1,6km/7 rastia) tukeutuu polku-uriin, johdatteleviin maastonkohteisiin ja ”stoppareihin”.  Hieman mäkeäkin on välillä tarjolla.  B-rata (2,9km/10 rastia) välttelee vaikeimmat rastipisteet. Nousua ja laskua rallatellaan myös täällä, paikoin avokalliomausteilla. Haastavalle A-radalle (4,7km/14 rastia) lähtiessä kannattaa varustekassista kaivaa mukaan suunnistuksen perusopit heti kiinnostavalle ykkösvälille. Alkuun radalla tulee eteen muutamia haastavia rastivälejä, väliin suoraviivaista etenemistä ja loppuun vielä rastinottoharjoitukset rinteen kera – mainio paketti!

Muista nämä!

  • * Alueella on vaaralliseksi alueeksi karttaan merkitty, aidattu kivilouhosalue. Radat eivät luonnollisestikaan mene tälle alueelle. Kivilouhosalueelle meneminen on ehdottomasti kielletty.
  •  
  • * Kalliot ovat keväiseen tyyliin liukkaita. Liiku kallioilla/jyrkänteillä varovaisuutta noudattaen.
  •  
  • * Nappaskengät kotiin. Taannoisten kevätsateiden myötä maastossa on kosteita paikkoja. Mutta mainiot kovapohjaiset avokallioalueet tasapainottavat tätä mukavasti.

 

Tervetuloa keväiseen Tuppilaan!

Paikan koordinaatit 60.9572 / 28.3738