Tulokset ja analyysit

Tapahtuman tiedot

Aika: 
25.9.2023 - 17:00
Paikka Tarhonen
Osoite: 
Toijantie 556, Taipalsaari (Opastuslinkki)

Kartta

Kartan nimi: Tarhonen Mittakaava: 10 000 Kartan vuosi: 2019
Kartan tekijä: 
Kyöstilä Matti

Toimihenkilöt

Ratamestari Eskelinen Jussi
Järjestäjä: 
Kivelä Juha

Lisätiedot

Tapahtuman jälkeen Kuutostien kuppi

Ennakko

 

Syyskirmaus Tarhosessa

Maanantairastien kauden päätepysäkki on tällä kertaa Tarhosen kartalla Taipalsaarella, lähellä Vehkataipaletta. Kuntorastikausi päättyy maastossa, joka vain paranee ajan kuluessa. Maaston ominaispiirteet kiteytyvät sanoihin kangasmaasto ja supat. Kulkukelpoisuus on pääosin erittäin hyvä. Joitakin taimikoita ja hieman vaaleanvihreää sekä suunnistustehtäviä sopivasti helpottavaa uraverkostoakin löytyy. Maltilliset korkeuserot ovat pääosin nollatasosta alaspäin – suppamaastoa on siis tarjolla! Ratasuunnittelussa on tällä kertaa hyödynnetty osin samana iltana suunnistettavan Etelä-Karjalan yösuunnistustapahtuman, Kuutostien kupin rastipisteitä. Tämä on mahdollistanut radoille paikoin hieman peruskuntosuunnistuksesta poikkeavaakin ilmettä. Huomaa, että maastossa on myöhäisillan Kupin vuoksi tavallista enemmän rasteja - muista leimata (ainakin) oman ratasi rasteilla! Ja kuten aina - muistathan kunnioittaa kartalla olevia kiellettyjä alueita. Illan pysäköinti on tapahtumakeskuksen välittömässä läheisydessä.

Rata A: 5,5 km / 12 rastia. Runsaasti rasteja, mutta sen vastapainoksi muutama pidempi rastiväli. Sopiva sekoitus pitkän matkan ja keskimatkan suunnistusta. Parhaat maastonosat, paljon vauhtia, mutta jarru päälle pienipiirteisessä supikossa! Erikoisuus: Myös hyvin lyhyitä rastivälejä – testaa rastityöskentelysi tehot.

Rata B: 3,7 km / 8 rastia. Nyt on niin keskimatkaa kuin olla voi! Paljon suunnanvaihtoja – mutta pikantisti kaikki samaan suuntaan kääntyen! Meneekö pää siis pyörälle? Keskimatkatyyppisyydestä huolimatta pientä reitinvalintaakin on, mutta pääosin tarjolla on suunnistuksen perustehtävää  - rastilta toiselle. Erikoisuus: Pari kookasta suppaa.

Rata C: 2,5 km / 7 rastia. Rata tukeutuu C-radalle ominaisesti johdatteleviin maastonkohteisiin. Siitä huolimatta rata tarjoaa myös nipun turvallisia rastivälejä kokeilla suunnassa kulkua. Mitä jos et menisikään tieuraa pitkin vaan kokeilet suoraan? Tieurat ja kuviorajat turvaavat muutamalla rastivälillä kuin rännilaidat keilaradalla. Erikoisuus: Suoraan vai polkua?

Rata D: 1,7 km / 7 rastia. Illan lyhin rata on erinomainen valinta suunnistuksen ensiaskeliin. Selkeitä, polkujen ja lähellä olevia rastipisteitä. Nämä rastit löytyvät varmasti ja voimia jää vielä loppukiriin. Erikoisuus: Runsaasti rasteja – lyhyet rastivälit.

Tervetuloa Tarhoseen – alkuillan Maanantairasteille tai lampun kanssa myöhäisillan Kuutostien kuppiin!

 

 

Lampi Tarhosen maastossa

 

Paikan koordinaatit 61.164466 / 28.195531