Tulokset ja analyysit

Reittihärveli

Tapahtuman tiedot

Aika: 
27.6.2016 - 17:00
Paikka Melkkola
Opastus Vaalimaantie (387) / 14 km keskustasta
(Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 10 000 Kartan vuosi: 2014

Toimihenkilöt

Ratamestari Jussi Eskelinen

Lisätiedot

 

 

Ennakko

Rastikas Etelä-Karjalan kuntosuunnistusviikon avaus

Jukolan kohmelot alkavat jo hellittää, siispä on sopivaa lähteä kokonaiseen kuntosuunnistusviikkoon! Aivan Jukola-maastojen tuntumassa, Melkkolassa, avataan Etelä-Karjalan kuntosuunnistusviikko 2016. Maasto on varsin mainiota, paikoin haastavaakin. Maastokuvaukseen sopivat Jukola-alueen luonnehdinnat: loivapiirteistä, (nyt pää-)osin hyväkulkuista, jonkin verran vihreää (Melkkolassa tosin vain vaaleanvihreää). Jotta saadaan metsään pöhinätunnelmaa, käydään tapahtuma varsin pienellä, maaston parhaalla alueella. Radat ovat runsasrastiset, joten nyt on mainio tilaisuus harjoittaa rastinottoa ja rastilta lähtöä! Usealla radalla käydään samalla rastilla enemmän kuin kerran, joten ole tarkkana kiertojärjestyksestä. Äläkä hämäänny muista suunnistajista maastossa.

Lyhin C-rata (1,3 km / 6 rastia) kiertelee alueen keskellä olevan metsästysmajan, sähkölinjan ja kahden tieuran tuntumassa. Näistä 'tukirakenteista' huolimatta matkalla on kunnon metsää ja pari tarkempaa rastipistettäkin.

B-lyhyt (2,2 km / 10 rastia) nautiskelee vauhtiin päästyään lyhyistä rastiväleistä hyväkulkuisella, melko tasaisella ja tarkkuutta vaativalla maastoalueella.
 
B-rata (3,5 km / 14 rastia) sisältää jo hieman korkeuseroja, vaikka risteileekin samalla hyväkulkuisella tasangolla. Alkuun otetaan pidempiä rastivälejä, sillä kolmosrastilla on matkaa takana jo 1/3!

A-rata (4,7 km / 18 rastia) on täyttä timanttia. Vai olisiko sittenkin salmiakkia? Lyhyitä säksätysvälejä, tiukkoja rastipisteitä, rinnettä ylösalas ja tasossakin. Varsin mainio keskimatkan harjoitus, jossa nopea rastitoiminta ja oikeat lähtösuunnat ovat kunniassaan. Ole tarkkana, että kierrät rastit oikeassa järjestyksessä! Ja rastit 14 & 15  - näissä loppuradan rasteissa saatetaan suorituksen onnistuminen punnita!

Vielä nämä: Tonttialueille meno on luonnollisesti kielletty. Lähtöön/maalista on siirtymä maantietä pitkin - käytä tien laitaa ja huomioi liikenne tiellä.

Tervetuloa nauttimaan Etelä-Karjalan kuntosuunnistusviikon avauksesta Melkkolaan!

 

Toim.huom: Kuntorastiviikon osakilpailussa arvottu kymmenen kerran sarjalipun voitti Toni Tahvanainen. Onnea Tonille, meni kuulemma tarpeeseen! :)

 

Paikan koordinaatit 60.9363 / 28.1245