Tulokset ja analyysit

Tapahtuman tiedot

Aika: 
27.6.2022 - 14:00
Paikka Tarhonen
Opastus Mantereentie / 17 km keskustasta
Osoite: 
Toijantie 556, Taipalsaari (Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 10 000 Kartan vuosi: 2019
Kartan tekijä: 
Kyöstilä Matti

Toimihenkilöt

Ratamestari Kaulio Markku
Järjestäjä: 
Mouhu Reijo

Ennakko

Boom! Saimaan rastiviikko tulee taas!

Viime vuosilta tuttu kuntosuunnistajien kesäviikko, eli Saimaan rastiviikko on edessä juhannuksen jälkeisellä viikolla. Raja-Karjalan suunnistajat järjestää viikon ensimmäisen tapahtuman 27.6.2022. Viikko koostuu yhteensä viidestä eri kuntorastitapahtumasta, jotka tarjoavat monipuolisen maastotarjonnan Etelä-Karjalan alueelta.

Lisätietoa Saimaan rastiviikosta: https://www.saimaanrastiviikko.fi/

Viikon ensimmäinen tapahtuma järjestetään 27.6.2022 Tarhosen kartalla. Maasto on tuttu muutaman vuoden takaa Rakas-rasteilta, ja taas kerran on todettava, että entistä mukavammaksi se on muuttunut. Hakkuujäte on painunut ja viimeisetkin esteet hyväkulkuiselta mäntykankaalta ovat kadonneet. Pakkalankangas tarjoaa nautinnollisen suunnistuselämyksen.

Tarhosen kartan maasto tarjoaa mahdollisuuden vauhdikkaaseen suunnistukseen. Polkuja on myös paljon, jolloin mahdollisesti käsillä olevan pummin korjaamiseen tarjotaan hyvät edellytykset. Kartalla olevat vihreät alueet kannattaa kiertää polkuja pitkin. Tarhosen maasto on juuri sopiva Juhannuksena nautittujen antimien sulatteluun.

Ratametsuri on loihtinut tälle kertaa yhteensä 5 eri rataa:

A-pitkä, 8.0 km

Rata tarjoaa normaalista pidemmän kuntosuunnistusvaihtoehdon. Rata tukeutuu perus A-rataa enemmän polkuihin ja siitä johtuen sopii hieman juoksuvoittoisempaa suunnistusta kaipaavalle. Radalla on kuitenkin muutama tarkempi rastiväli, joten tarkkana pitää vauhdikkaassakin menossa olla.

A-rata

Rata ei ole tällä kertaa keskimatkan tiukkaa rastinottoa, vaan hieman pidempiä rastivälejä sisältävä nautiskelu. Rata tarjoaa mainion mahdollisuuden suunnassa kulun harjoitteluun, joka tietenkin edellyttää myös tiukkaa rastinottoa.

B-rata

B-rata noudattaa A-radan vaatimustasoa, mutta matka on lyhyempi. Samat periaatteet, suunta ja tarkka kartanluku ovat menestymisen avaimet tälläkin radalla.

C-rata

Rata tukeutuu kartalla oleviin selkeisiin kohteisiin ja tarjoaa näin ollen hyvän mahdollisuuden suunnistusta aloittavalle haastaa itseään. Vaikka suunta menisikin hieman sivuun, löytyy maastosta helposti kohde, joka varmistaa suunnistusta.

D-rata

Rata on suunnattu suunnistuksen alkeita harjoittelevalle. Se tukeutuu vahvasti polkuihin ja muihin selkeisiin maastonkohtiin. Erinomainen rata pituudeltaan ja vaativuudeltaan myös perheen pienimmille.

Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Toijantie 556 Taipalsaari, josta on viimeinen opastusviitta itse tapahtumapaikalle. Paikoitus on suuressa sorakuopassa, jossa on hyvä noudattaa pysäköinnin ohjaajan neuvoja. Sorakuoppaan johtavia teitä ei saa tukkia.

Osallistumismaksu on tässä tapahtumassa 10 euroa, alle 20 vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. 

Perinteiseen tapaan Saimaan rastiviikon tapahtumissa arvotaan osallistujien kesken palkintoja. Niin tälläkin kertaa. Tässä tapahtumassa arvottavana on seuraavat palkinnot:

  • Intersportin lahjakortit 4 kpl: 60 €, 50 €, 40 € ja 30 €.
  • 2 kpl Satun Makian lahjakorttia á 25 €
  • 2 kpl Stora Enson tuotepakettia
  • 1 kpl Ruokolahden kunnan tuotepaketti
  • 1 kpl Hinkarannan saunan lippupaketti
  • 1 kpl Lappeenrannan uimahallin lippupaketti
  • 1 kpl Imatran kylpylän lippupaketti

Palkinnon saajat ilmoitetaan tapahtuman jälkeen Raja-Karjalan suunnistajien ja Saimaan rastiviikon internet-sivuilla.

 

Tervetuloa Saimaan rannoille suunnistamaan!

Paikan koordinaatit 61.1645 / 28.1955