Tulokset ja analyysit

Reittihärveli

Tapahtuman tiedot

Aika: 
28.9.2019 - 10:00
Paikka Saimaanharjun koulukeskus
Opastus Taipalsaarentie (408) / 12 km keskustasta
Osoite: 
Ankeriaantie 10, Saimaanharju (Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 7 500 Kartan vuosi: 2016
Kartan tekijä: 
Herttuainen Vesa

Toimihenkilöt

Ratamestari Kiuru Veera
Järjestäjä: 
Sopanen Arto

Ennakko

Illat pimenee joten maanantairastit siirtyy lauantain päivänvaloon. Radat ovat erittäin polkurikkaassa maastossa, ja tästä johtuen melko lähellä jokaista rastia kulkee jotain polkuja. Eli A-ratakin voi olla läpäistävissä vaikkei suunnistustaidot olisi vielä ihan huipputasolle kehittyneet. Polkujen suuri määrä voi toki olla joillekin olla myös se vaikein asia, sillä tarkkana saa olla ettei mene niissä sekaisin. Pisimmät radat ei ole kovin pitkiä tällä kertaa koska alue ei ole kovin laaja, välillä jyrkähkötkin rinteet kuitenkin antavat jaloille lisähaastetta. Kartta tarjoaakin hyvän mahdollisuuden korkeuskäyrien hahmottamiseen, koska polkujen lisäksi niitä kartalla riittää.

D-rata 1,8km 6 rastia. Rastit polkujen lähellä ja polkuja pitkin pääsee rastivälit. Helppo rata vasta-alkajille tai kaikista nuorimmille.

C-rata 2,1km 8 rastia. Melko helppoa edelleen, sillä polkuja riittää. Rastinotossa kuitenkin helpottaa jos vähän yrittää ymmärtää korkeuskäyrää.

B-rata 3,5km 13 rastia. No ei se mikään hirmu vaikea ole tämäkään, mutta pari rastia vähän kauempana poluista (Niin kaukana kuin mahdollista eli vähän). Ja eihän niitä polkuja pitkin ihan aina rastilta toiselle pääse, kun ne onkin poikittain rastivälillä.

A-rata 4,4km 18 rastia. Ei sitä koskematonta korpea nyt tälle A-radallekkaan löytynyt, ei siis mitään järisyttävän vaikeaa ole luvassa. Mutta mukavahan sitä on syyspäivää viettää vaikka polkuja juosten ja samalla runsaasti rasteja poimien polkujen lähistöltä. On siinä välillä metsäpohjaakin polkujen lisäksi.

Kuvateksti: 
Karttapala

 

Paikan koordinaatit 61.1344 / 28.0963