Tulokset ja analyysit

Reittihärveli

Tapahtuman tiedot

Aika: 
29.5.2017 - 17:00
Paikka Pakkala
Opastus Mantereentie / 20 km keskustasta
Osoite: 
Mantereentie 470–484,Vehkataipale (Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 10 000 Kartan vuosi: 2015
Kartan tekijä: 
Kyöstilä Matti

Toimihenkilöt

Ratamestari Joonas Hirvi
Järjestäjä: 
Arto Sopanen

Ennakko

Ja taas mennään metsään! Mukana myös Suunnistajan Kauppa!

Toukokuun viimeisenä maanantaina päästään suunnistamaan Taipalsaarella Pakkalan-kylän maastoissa. Pakkalan maastot ovat olleet useasti kuntorastien järjestyspaikkana sekä samalla kartalla on järjestetty eri tasoisia kisojakin mm. vuoden 2015 Rakas-rastit.  Luvassa on monipuolista maastoa, josta löytyy niin mäntykangasta, suppia kuin kuusimetsääkin. Lämpimien kelin ansiosta soilta tai suppien pohjalta ei enään löydy luntakaan!

Päivien pidentyessä rupeaa myös Joensuu-Jukola olemaan aivan kulman takana. Jukolan-viestiä silmällä pitäen tämän kertaiset radat on suunniteltu hieman yläkanttiin normaaleihin matkoihin nähden. Myös nopea maastotyyppi mahdollistaa hieman pidempien ratojen suunnittelun. 

Kuntorastien lähtöpaikkana toimii pohjoisempana oleva hiekkakuoppa, mikä mahdollistaa koko Pakkalan kartta alueen käytön pidemmillä radoilla. A- ja B-radat käyvät kartan luoteisosassa kääntymässä kartan ainoalla mäkisellä aluella. Alun jälkeen luvassa onkin molemmille radoille vauhdikkaampaa maastoa luvassa. A-radalle on luvassa myös pidempää rastiväliä, jossa pääsee miettimään parasta mahdollista reitinvalintaa. C-rata on suunniteltu hyvä kulkuiselle maaston alueelle, jossa on polkuja ja selkeitä rastipisteitä varmistamassa sen, että rata sopii myös ensikertalaisille. Rasteja on muutamassa paikassa lähekkäin, joten muistakaa tarkistaa rastikoodit ettei tule leimattua väärällä rastilla.

Tämän kertaisten ratojen pituudet ja rastit:

A-rata: 6,2 km/ 15 rastia

B-rata: 4,2 km/ 10 rastia

C-rata: 2,2 km/  7 rastia 

Niin kuin myös edellisilläkin kerroilla myös näilläkin rasteilla on käytössä online-tulokset: https://online.rakas.net

Tervetuloa Pakkalan maastoon kokemaan rastien etsimisen ja löytämisen iloa! Jälleen on mahdollisuus täydentää varustusta Jukolan lähestyessä.

Paikan koordinaatit 61.1845 / 28.1962