Tulokset ja analyysit

Reittihärveli

Tapahtuman tiedot

Aika: 
31.7.2017 - 17:00
Paikka Vilkjärvi
Opastus Ylämaantie (3864) / 19 km keskustasta
Osoite: 
Lensulantie 604–614, Lappeenranta (Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 10 000 Kartan vuosi: 2016
Kartan tekijä: 
Ryyppö Toivo

Ennakko

Keskimatkan ilta Vilkjärvellä

Maanantairastit tarjoa tällä kertaa suunnistusta ja matkailuvinkkejä Vilkjärvellä!

Maasto ja tapahtumakeskus, Vilkjärven urheilukenttä, ovat tuttuja jo viime vuodelta mm. kansallisten Rakas-rastien kisapaikkoina. Myös Maanantairastien parissa on Vilkjärven monipuoliset maastot ponnistettu viime kesänä. Tapahtumakeskukseen on tullut myös uutta paikoitustilaa, joten kaikki mahtuvat varmasti hyvin mukaan. Wilkjärven Winssikerholla on su 30.7. wanhojen kulkupelien kokoontumisajot samalla kenttäalueella. Maanantai-iltanakin voi vielä olla tapahtuman purkua ja kaluston siirtoja menossa. Muista maltti etenkin tulomatkallasi - tapahtumakeskukseen johtavalla tiellä voi olla muutakin liikennettä.

Tällä kertaa Maanantairasteilla liikutaan Vilkjärven eteläisellä kartalla ja sen keskiosilla. Illan teemana on suunnistustermein 'keskimatka'. Ja sehän tarkoittaa napakoita, mutta runsasrastisia ratoja, maltillisia rastivälipituuksia, paljon suunnanvaihtoja ja selkeää nopearytmistä toteutusta. Nyt on erinomainen tilaisuus treenata vaikkapa oikeaa lähtösuuntaa rastilta lähdettäessä! C-rata pyörittelee lyhyin rastivälein 1,8km matkalla peräti 10 rastia. Jonkin verran polkuja ja johdattelevia maastokohteita matkalla löytyy, mutta kompassikin on ehdottomasti asiallinen työkalu illan radalla. B-rata (3,3km ja 11 rastia) liikkuu mainiolla loivapiirteisellä mäkialueella, mutta piipahtaa hieman kauempanakin hakemassa vähän rinnettäkin. A-rata (5,4km ja 18 rastia) noudattaa samaa teemaa, mutta matkaa kerrytetään visiitillä aivan kartta-alueen eteläosassa. Etenkin A- ja B-radalla näkyy puunkorjuun suosio muutamana uutena karttaan merkitsemättömänä metsäkoneurana ja korjuualueena, jotka radat pääosin kuitenkin pystyvät välttämään. Katso mallikarttaa lähtöpaikalla.

Varustekassiin kannattaa tällä kertaa mahdollisuuksien mukaan varata suunnistusvarustuksen lisäksi kesäisen runsaasti aikaa (ennen ja jälkeen suunnistuksen) sekä uintivarusteet. Ylämaantien varressa, tapahtumakeskukseen johtavan tien risteyksessä löytyy uimapaikka, joka voi houkutella etenkin suunnistuksen jälkeen. Matkailullista antia lähiseudulta tarjoavat taas Tupavuoren luola ja Pulsan asema - molempiin matkaa tapahtumakeskuksesta alle 10km.

Tervetuloa suunnistamaan Vilkjärvelle!

Paikan koordinaatit 60.9632 / 27.9970