Tulokset ja analyysit

Tapahtuman tiedot

Aika: 
8.5.2017 - 17:00
Paikka Tuppila
Opastus Vanha Viipurintie (390) / 17 km keskustasta
Osoite: 
Rapattilantie 301–305, Rapattila (Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 10 000 Kartan vuosi: 2014
Kartan tekijä: 
Kyöstilä Matti

Toimihenkilöt

Ratamestari Jussi Eskelinen
Järjestäjä: 
Markku Kivistö

Ennakko

Tuppilan kevät

Nyt se on täällä! Tuppilassa 8.5. on ensitestissä uusi Maanantairastien online-tulospalvelu. Tulokset kännykkääsi ennen kuin hiki ehtii kuivua! Kokeile osoitteessa https://online.rakas.net ja anna palautetta palvelusta.

Rakuunamäen kaupunkisprintin ja Muukon kangasmaaston jälkeen Maanantairastit siirtyvät viikko vapusta metsäsuunnistukseen ainakin keskikokoisella m:llä. Vuoden 2014 kansallisten Rakas-rastien näyttämön maasto Rapattilan Tuppilassa on usein tarjonnut ns. haasteita jopa huippusuunnistajille. Ratamestarille on jäänyt tuppilalaiseksi muistijäljeksi eräänkin Terä-vän miessuunnistajan kuntosuunnistuksissa suorittama reipas huitaisu pari vuotta sitten: startista rivakkaa vauhtia 20 astetta vinoon samaistusvirheellä ryyditettynä - hukkaanhan sellaisesta joutuu. Mutta kun muistat suunnistuksen perustoiminnot - suunta ja etäisyys - pysyy homma kyllä täällä niin kuin muuallakin mukavasti hanskassa.

Matkat ovat tällä kertaa maaston käyrät ja muut piirteet huomioiden keväisen maltilliset. A-radan 4,8 km antaa kuitenkin mukavasti reitinvalintaakin muutamalla hieman pidemmällä​ välillä. Alkukiihdytyksen jälkeen piipahdetaan kuuluisalla Tuppilan eksymäalueella. Radan keskiosassa kirmataan parhailla kallio-/mäkialueella - sekä mäkien päällä että niitä ylös ja alas - kunnes vajaan kilometrin reitinvalintavälin jälkeen otetaan loppuun vielä parit jäähdyttelyrastit. Keskipitkän B-radan (2,9 km) reitti nauttii parhaat mäkialueet ja välttää samalla kartta-alueen kaikkein haastavimmat tasankotaimikot. C-radan 1,7 km:n pituutta ja polkujen vähyyttä tasapainottaa mukavasti tieto siitä, että C-radan rastit ovat yhteisiä muiden ratojen kanssa. Tee siis oma suoritus, mutta ota reilusti apuja muista!

Alueella on tehty metsäraivausta, mutta ratasuunnittelulla uudet 'pystyvihreät' alueet on vältetty lähes täysin. Ratojen loppuosassa voi reitinvalinnasta riippuen kuitenkin eteen tulla lyhyt matka jalannostoliikuntaa juoksusta kangistuneita raajoja vetreyttämään.

Lähtöön kuljetaan Rapattilantietä pitkin - kulje selkeästi tien vasemmassa laidassa ja varo liikennettä! Pihoihin eksymisestä ei tällä kertaa perussuorituksella ole juuri vaaraa. Keväiseen tyyliin metsä ei ole rutikuiva, vaan vettä voi jostain alavimmista maastonkohdista löytyä. Pysäköintialue ja tapahtumakeskus ovat yksi seutukunnan parhaista.

Ratamestarin lupaus: Jokainen Tuppilan maanantairasteilija saa kokemusreppuunsa yhden suunnistusuransa lyhyimmistä ykkösväleistä.

Tervetuloa Tuppilan kevääseen!
 

Paikan koordinaatit 60.9572 / 28.3738