Tulokset ja analyysit

Reittihärveli

Tapahtuman tiedot

Aika: 
9.5.2016 - 17:00
Paikka Vilkjärvi
Opastus Ylämaantie (3864) / 19 km keskustasta
(Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 10 000 Kartan vuosi: 2016

Toimihenkilöt

Ratamestari Jani Kiuru

Ennakko

Maanantairasteilla 9.5 on tarjolla helatorstain kilpailuihin suunnitellut rastipisteet joille tulosuuntia on hieman helpotettu. Rastiliputhan on kilpailuissa hieman normaalia alempana, niitä on paljon ja mikä parasta ne ovat juuri oikeissa paikoissa tai vähintäänkin kartoissa merkityissä paikoissa. Siinä kysytään suunnistajalta malttia olla tarkistelematta kaikki näkyviä rasteja ja niiden koodeja. Tarkista siis koodit.

Kartta on viimeisen päälle ajantasainen ja se maaston lisäksi sai lähes poikkeuksetta kiitosta. Toisen suuntaisien tuntemuksien herätessä kannattaa tarkistaa kartalta olisiko tarjolla sujuvammin kuljettavaa reittiä.

Opetuksen vuoksi ja lajiamme kohtaan positiivisesti suhtautuvien määrän kannalta toivotaan kaikilta osallistujilta kunnioitusta sääntöihin. Tällä kertaa kartalla on kaksi taimikkoa ja yksi sikala, jotka on erikseen merkitty kielletyiksi alueiksi (toinen mustalla pystyraidoituksella = pysyvästi kielletty alue) ja toinen ratapainatuksen värisellä pystyraidoituksella (kielletty alue). Muistutuksen vuoksi pistepelto on aina kielletty on se viljelykäytössä tahi ei. Pistepelloilla ei saa kulkea myöskään pellon reunassa vaan ojan metsän puolella, joka on usein kulkukelpoisuudeltaa mahdotonta edetä. Eli peltojen reunoja kannattaa välttää reitinvalinnoissa. Kyseisiä alueita on ratasuunnittelulla pyritty huomioimaan eli ne eivät sijaitse ratojen varrella.

Radat on normaalit Maanatairastien luokituksen mukaiset ja Jukolaan tähtäävien E-rata (eliitti) 

E-rata 10,9 km 16 rastia. Tämä rata oli myös tarjolla helatorstain kuntorasteilla ja voit verrata aikaasi niihin. Ajat tällä radalla olivat 1:45-3:00 eli juotavaa kannattaa juonia mukaan. Maali sulkeutuu klo 20 ja ole silloin pois metsästä eli tälle radalle lähdöt klo 17 pintaan.

A-rata 5,6 km 12 rastia.

B-rata 3,8 km 9 rastia

C-rata 2,1 km ja peräti 9 rastia

Lisäksi laaturastit joille vaaditaan etukäteisilmoittautumista. Teemana viestivedot 10mila ja Jukola hengessä. Lisätietoa http://www.joutsenonkullervo.fi/suunnistus/kuutostienkuppi/2016/Laaturas...

 

Nähdään runsain joukoin aurinkoisessa Vilkjärven metsässä

Paikan koordinaatit 60.9633 / 27.9976